Kék hajfesték. Létezik?
Nos... Régóta gondolkodom rajta, sőt évek óta, hogy befessem-e a hajam valami extrém színre;kékre. Eljutottam odáig, hogy felkeressek egy helyi fodrászt, aki majd szépen befesti. Igen ám, de kiröhögött, mondván, miért festem be a gyönyörű, hosszú, barna hajam...? Adta a tanácsot, hogy vegyek póthajat. Én nem szeretnék. Az állítása szerint nem létezik kék tartós hajfesték, csak hajszínező és ki kell szőkíteni a hajam, különben nem fogja be.
Hol tudok beszerezni kék hajfestéket/hajszínezőt?
Valakinek esetleg van extrém színű haja? Tapasztalatok?
Válaszokat előre is köszönöm!
Valóban nem létezik tartós kék festék, csak szőkített hajra alkalmazható színező. Fodrászkellékesben tudsz venni, vagy drogériában van a palettének egy kék színezője.
10 éve kék a hajam
Igaz, hogy ki kell szőkíteni a hajad. Utána úgy fog kinézni, mint egy seprű.
Tartós festékbe nem létezik kék, nekem 2 hetente kell újraszineztetni. Nem egy olcsó buli a színes haj. :D
uh bssza meg...
és ha csak egyszer szeretnék kék hajat, lenő az is?
örökre szőkített hajam lesz, hacsaknem valamit varázsol belőle a fodrász?
hogy megy ez a ceremónia?
köszönöm, hogy válaszoltatok! :)
A színező nem nő le, egyszerűen kikopik.
A szőkítés (másnéven szivatás) annyit jelent, hogy kiszívják a színt a hajszáladiból. Azt vissza már nem tudják rakni, tehát ha szőkítetted, akkor szőke maradsz, vagy amilyenre festeted. De az eredeti hajszínt nem tudják visszacsinálni.
Gondolom tudod milyen az utcai seprű tapintásra.. Na, pont ugyan olyan lesz a hajad. :D
Én már 1000-szer megbántam hogy leszivattam, mégha azóta sok színű is volt a hajam (kék, narancs, neonzöld, pink, most épp lila). Argánolajjal valahogy rendben lehet tartani, de nem az igazi.
Szóval jól gondold meg. Drága, károsít, sok a macera vele. Viszont eszméletlen szép színeket tud keverni a fodrászom. :D
A szőkítés után fehér hajad lesz, ez tartós, addig marad amíg le nem nő a teljes hajhossz. Vagy fodrász vissza nem festi, de az nem lesz már a régi...
A fehérre kell festeni a kéket, színező van csak kékből, és pár mosás után kikopik, 2 hetente festettem én is mindig. Hosszú haj esetében ez 2 hetente 4000 ft kiadás volt. Szőkíteni meg akkor kell ha lenő a hajad, kb havonta egyszer. Ez sem olcsó ha károsodás nélkül akarod megoldani. Én nem ajánlom, túl sok macera, túl sok pénz, és az emberek újjal mutogatnak az utcán rád állandóan, vagy megállítanak, beszólnak, kérdezgetnek, lesnek, nagyon zavaró. Nekem ez volt a fő gondom, nem hagytak békén egy percre sem.
A fodrászod nem túl kedves...
Na tehát. Először kiszőkítik a hajadat (a lenövésed már megint barna lesz, mint egy sima hajfestésnél) ha sötétkéket szeretnél, akkor annyira nem kell leszőkíteni, de világoskéket, akkor jobban, Ez roncsolja a hajat, de mindenféle kencékkel gyorsan helyrehozható, Ezek után 3-4hetente kell a szőkítést is újra kékre festeni, meg esetleg a lenövést is szőkíteni (a kék előbb türkisz lesz, majd egyre zöldesebbre kopik, elég kényes szín, úgyhogy mindenképp kell az újrafestés). Ha csak egyszer szeretnéd akkor egész egyszerűen visszafestik az eredeti hajszíneddel megegyező színre.
Hát...akkor veszek egy gyerekeknek kitalált farsangi színező-sprayt. :(
köszönöm a válaszokat! :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!