Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fodrászok, kimerjem próbálni...

Fodrászok, kimerjem próbálni az otthoni hajfestést? (többi lent)

Figyelt kérdés

Világos színű a hajam, ami több éve volt utoljára festve, tehát most eredeti színű. Látok benne egy kis zöldeset és arany árnyalatot, néha narancssárgásat is és ezek tetszenek. Erre szeretnék ráerősíteni színben, mert az utóbbi időben azt hiszem sötétebb és szürkésebb is a hajam.

Szeretnék szép hajszínt, ilyesmit ami most van, csak élettel telibb árnyalatban. Viszont most drágább fodrászra nincs pénzem, mezei fodrászhoz pedig nem merek elmenni. Valamint attól is tartok, hogy ha nem tetszik, akkor utána megint mindig festetnem kell a lenövés miatt.

Arra gondoltam, hogy kipróbálok egy drogériabán kapható festéket. Tudtok ajánlani színt? Illetve tudjátok ajánlani hogy magamnak próbáljam meg festeni, vagy úgy sem lesz jó?

Leginkább a középső képre hasonlít a hajam, csak fakóbb, nem ilyen élettel teli, és ilyesmire gondoltam mint itt a középső képen.

[link]

2016. jún. 12. 17:08
 1/7 A kérdező kommentje:

de pl ez a narancsos is tetszik, csak magamnak azt hiszem ezt már nem merném megcsinálni, viszont ha egy ügyes fodrász mondaná hogy jól fog állni, simán bevállalnám:

[link]

(bár azt hiszem ezt most nem segített :)

2016. jún. 12. 17:13
 2/7 anonim ***** válasza:
A fodrászok mindig azt mondják, hogy csak velük szabad festetni, ennek ellenére nekem mindig fodrász rontotta el a hajszínemet, én ilyen kontár munkát sosem csináltam magamon, mint ők (mezei fodrászok voltak). Ha jó neked egy kicsi színváltoztatás, akkor ajánlom a khadi márkát, én azzal festem, csak pár árnyalatot változtat és nem teszi tönkre a hajat, mert természetes.
2016. jún. 12. 17:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Pár árnyalat jó. Sosem festettem otthon, szóval nagyobb változtatást nem is mernék :)

Csak egy kicsit ragyogóbb, intenzívebb színt szeretnék.

Köszi a Khadit. Ezt neten rendelted? Boltban nincs is? Fodrászkellékesnél?

2016. jún. 12. 17:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Megnéztem a Khadi színskáláját. Nah most totál nem tudom mit kéne. Mellé tettem a képet. Keverjek össze egy vöröset meg a világosbarnát??

[link]

Az eredeti színem talán a sötétszőke.

2016. jún. 12. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A khadi szinskáláját nem érdemes nézegetni, mivel minden árnyalaton másmilyen lesz. Ha nem vagy ősz, akkor nagyjából a következő színekre számíthatsz:

Élénkvörös: alap szőkén nagyon vörös, alap barnán normál, természetes szinű vörös.

Vörös: alap barnán kicsit vörös beütésü barna, a vörös fény inkább csak napon látszik. Alap szőkén valószínűleg erősebb vörös hatésa van (mogyoróbarna feltehetően ugyanez)

Világosbarna: szőkét világosbarnára festi.

Ezeket próbáltam, illetve a fekete, sötétbarna alá kell egy vörös alapot festeni, ez kicsit macerás.

Maga a festés, ha belejössz olyan, mint egy normál drogériás hajfestéknél.

Az utasításokat be kell tartani és fugyelj a höfokra.

Rossmann-ban is lehet kapni, de bioboltokban biztos, viszont bioboltbol is csak a khadit ajánlom, mert sok bio hajfesték tele van kemikáliával, csak nem olvassák el az emberek az összetevőket.

Egy doboznak általában a harmadát használom el vállig érő hajra.

2016. jún. 12. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Inkább csak használj színező sampont, az kezdetnek megteszi, 4-8 mosásig tart, szóval ha elrontod sem nagy gond. És nem káros. Joanna. Venita márkákból vannak ilyenek, fodrászkellékesben, 100 ft-osban.
2016. jún. 12. 23:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan megcsinálhatod magadnak otthon, én is magamnak festem, amikor a fodrásztól kértem véleményt, hogy mennyire kellene szerinte leszivatni a hajam, fogalma sem volt róla.. :/

Ha van a környéketeken jó fodrászkellékes, ahol értenek ehhez, ott tudnak segíteni, nekem ez volt a szerencsém, hogy találtam egy nagyon jó helyet és megvan a tökéletes hajszín, de ha ez nem megoldható, akkor se félj, mert ha utánaolvasgatsz, meg kérdezel, simán jó lesz! ;)

23N

2016. jún. 13. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!