Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi idő múlva múlik el a...

Mennyi idő múlva múlik el a pattanás?

Figyelt kérdés
Két nagy pattanás jött ki szombaton este vasárnap éjjel az arcomon. Kenegetem krémmel, aloe verával, egyelőre nagyon lassan akar múlni, még mindig nagyon piros, a krém visszafejleszti elvileg, tehát nem fehér nem akarom kinyomni sem...Hány nap míg elmúlik?
2016. máj. 31. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:
kb 1 hét
2016. máj. 31. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez változó.Azt ajánlom hogy vegyél gyulladáscsökkentőt az sokat segít.Ha már olyan állapotban van a pattanásod hogy azt ki kell nyomni akkor nyomd ki de óvatosan.Ezután a gyulladáscsökkentővel kend be,ha kinyomod a helye még ott lesz 3-4 napig de ezt már eltudod fedni alapozóval.Ne kenegesd túl sok krémmel mert az csak lassítja a pattanás megszüntetését,szappannal most meg az arcod naponta egyszer,az leszárítja a pattanásokat.Ha ki akarod nyomni a pattanást akkor érdemes előtte gőzölögtetni(forralj fel vizet,öntsd a vizet egy edénybe majd a hajtsd a fejedet,a pattanásos rész az edény felé)Így könnyebben ki tudod nyomni a pattanást.
2016. máj. 31. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Én barátom arcszeszével szoktam lekenni, hogy leszáradjon, de a fogkrém is jó rá elvileg.
2016. máj. 31. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Én meg azt javaslom,hogy nem sima víz fölött,hanem kamillás víz felett gőzölj!:-)És valóba ne sok krémet tegyél a patira! JOBBULÁST!:-)
2016. máj. 31. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha tartósan pattanásos az arcod, fordulj vele bőrgyógyászhoz.

Fiatal korban a hormonok változása miatt intenzívebben működnek a faggyúmirigyek, eltömődnek a pórusok is nem tud kijönni, aminek kell, ekkor felgyűlik és begyullad... Ugye ekkor lesz pattanásos a bőröd.

Vannak kisebb pattanások, amik csak a bőrfelszínen vannak, ezek nem károsítják maradandóan a bőrt, de vannak a nagyobbak, amelyek alsóbb rétegekbe is benyúlnak, azok, amelyiket ha kinyomod, gennyedzik és vér is jön belőle... Ezek után maradandó gödör maradhat a bőrön, ami ronda.

Az ilyesmi probléma kezelésére szoktak felírni olyan gyógyszert, ami mérsékli a faggyúmirigyek működését, szárítja az arcot, illetve ha nem nagyon vészes a gond, akkor elég krémmel kenni.

Ha elmész egy átlagos bőrgyógyászhoz, felír valamilyen készítményt, és azt mondja, hogy kenegesd vele: ezek általában nem mulasztják el a problémát teljesen, macerás a használatuk és viszket, stb.

Én anno magánorvosnál voltam vele, aki nagyon értett ehhez, elmagyarázta, hogy mi ez, és hogyan kell kezelni, és mit javasol rá. Rendszeresen jártam hozzá és azóta már alig van pattanás az arcomon.

2016. máj. 31. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Arcszesz is jó rá,fertőtlenítös hatása van.:-)Nekem is bevált,de már mást használok a ffias illata miatt:-):-)Garniert arcradírt használok:-)
2016. máj. 31. 18:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, éjszakára nem kenem már be szerintem:) magától hadd múljon el, gondolom a hirtelen jött meleg, meg meg is jött a a menstruációm plusz hétvégén kicsit ittam is szóval ez mind betett neki:(
2016. máj. 31. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!