A hajszárító szűrőjét hogy kell feltenni, hogy hamarabb száradjon a haj? A hajszárító nyeléhez képest párhuzamosan, vagy arra merőlegesen? (képek)
Fodrászként írom, hogy tilos forró levegővel hajat szárítani, a hajhoz közel nyomni meg pláne.
A szűkítő (mert így hívják) azért van, hogy a levegőt a hajra irányítsa, és azért lehet forgatni, mert szárítás közben mindig máshogy tartjuk a hajszárítót és a szűkítőnek párhuzamosnak kell lenni a leválasztott tinccsel.
2-es: akkor nagyon rossz helyen tanultál, mert a mesterfodrászok közvetlen közelről formázzák forró levegővel, és egyáltalán nem káros, csak tudni kell meddig lehet rajta tartani a hajszárítót. Ha kell dobok neked videot is róla.
Kérdező: akkor viszont nem fontos a szűkítő.:)
Kettes vagyok megint. Nem hiszem, hogy olyannal kellene vitáznom, aki nem szakmabeli. Kedves kérdező, neked kell eldöntened: úgy bánsz a hajaddal, hogy ne árts neki, vagy úgy, ahogy némely fodrász, akit éppen nem érdekel, hogy árt-e a hajnak vagy sem, mert neki tök mindegy... Láttam én már fotózásra készült hajat szarrá égetve a hajsütőtől - bár a fényképek szépek lettek, de hogy utána mi lett a túl forró sütés következménye már senkit nem érdekelt. Úgyhogy hajrá, lehet olyan forróval szárítani a hajat, hogy a szem könnybelábad ha véletlenül a fejbőrre ér a levegő, ezzel legalább olyan hatásnak tesszük ki a hajat, mint egy jó hajvasalással.
A szűkítő kis helyre koncentrálja a levegőt, ha leveszed, szétszóródik a hajszárítóból kiáramló levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!