Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A hajszárító szűrőjét hogy...

A hajszárító szűrőjét hogy kell feltenni, hogy hamarabb száradjon a haj? A hajszárító nyeléhez képest párhuzamosan, vagy arra merőlegesen? (képek)

Figyelt kérdés

párhuzamosan:

[link]

merőlegesen:

[link]

2016. máj. 28. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, a szűrő a beszárításhoz kell. Mikor elkezded beszárítani rányomod a szűrőt a hajadra ami a kefében van, és kihúzod a végéig, úgyhogy úgy fogod tartani, hogy feküdjön a hajon. Azt, hogy mikor száraz és mikor állt be a hajad, úgyis érzed majd a szagán is, ahogy a hajszárító forró levegőjétől beszárad. Ha már egy kicsit vasalás szaga van, olyan forró haj szag. akkor már beállt, ne fújd tovább.
2016. máj. 29. 05:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Fodrászként írom, hogy tilos forró levegővel hajat szárítani, a hajhoz közel nyomni meg pláne.

A szűkítő (mert így hívják) azért van, hogy a levegőt a hajra irányítsa, és azért lehet forgatni, mert szárítás közben mindig máshogy tartjuk a hajszárítót és a szűkítőnek párhuzamosnak kell lenni a leválasztott tinccsel.

2016. máj. 29. 09:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, és ha én nem szoktam így kefével beszárítani a hajam, csak simán, akkor is kell szárítás közben forgatni a szűkítőt?
2016. máj. 29. 10:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem formázod a hajad, egyszerűbb levenni. :D
2016. máj. 29. 12:05
 5/8 anonim ***** válasza:

2-es: akkor nagyon rossz helyen tanultál, mert a mesterfodrászok közvetlen közelről formázzák forró levegővel, és egyáltalán nem káros, csak tudni kell meddig lehet rajta tartani a hajszárítót. Ha kell dobok neked videot is róla.

Kérdező: akkor viszont nem fontos a szűkítő.:)

2016. máj. 29. 15:02
 6/8 A kérdező kommentje:
De szűkítő nélkül nem roncsolódik a haj?
2016. máj. 29. 15:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok megint. Nem hiszem, hogy olyannal kellene vitáznom, aki nem szakmabeli. Kedves kérdező, neked kell eldöntened: úgy bánsz a hajaddal, hogy ne árts neki, vagy úgy, ahogy némely fodrász, akit éppen nem érdekel, hogy árt-e a hajnak vagy sem, mert neki tök mindegy... Láttam én már fotózásra készült hajat szarrá égetve a hajsütőtől - bár a fényképek szépek lettek, de hogy utána mi lett a túl forró sütés következménye már senkit nem érdekelt. Úgyhogy hajrá, lehet olyan forróval szárítani a hajat, hogy a szem könnybelábad ha véletlenül a fejbőrre ér a levegő, ezzel legalább olyan hatásnak tesszük ki a hajat, mint egy jó hajvasalással.

A szűkítő kis helyre koncentrálja a levegőt, ha leveszed, szétszóródik a hajszárítóból kiáramló levegő.

2016. jún. 1. 08:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor mégis jobb a szűkítővel, mint anélkül, még akkor is, ha nem szárítom be a hajam (?)
2016. jún. 5. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!