Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen hajfestéket vigyek a...

Milyen hajfestéket vigyek a fodrászhoz?

Figyelt kérdés
Majdnem két hét múlva megyek fodrászhoz, ki fogja szőkíteni a hajam, és utána szeretnék egy szőkésbarna színt. A mostani is barna, csak sötétbarna és festetlen. És az lenne a kérdésem, hogy ha teljesen natúr szőkésbarnát szeretnék, akkor 00 végződésű festéket vigyek, vagy olyat, ami a leszivatott sárgát vagy narancsot kompenzálja? (Mindenképp ragaszkodnék egy bizonyos márkához, mert többen ajánlották, de olyannal a fodrászom nem dolgozik, ezért azt külön vinném, és azzal festené be.) De most olvasgattam a hajas kérdéseket, és azt írják, hogy egyedi, hogy kinek milyen színűre (narancsra, valakinek meg sárgára) szívja ki a szőkítő a haját, és ezeknek más a kiegészítő színük, amivel ki lehet ütni, és ettől függően kékes vagy lilás szőkésbarnát kell rá tenni, hogy natúr színű legyen az eredmény. Vagy a sima natúr az elfedi a (narancs)sárgásat? Legközelebb csak hétfő reggeltől tudom elérni telefonon a fodrit, de olyan izgatott vagyok már most, meg türelmetlen :)))) gondoltam, addig is megkérdezem itt, hátha valakinek szintén ilyenre szokták festeni. Most lenne először befestve a hajam! (Bocsánat, ha hosszú lett.)

2016. máj. 19. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akkor legyen 8.0 de valószínűleg valóban egyszerűbb lenne azzal, amivel dolgozik, és jobban ismer.
2016. máj. 19. 16:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor megnézem azokat a színskálákat, amik nála vannak, és megpróbálom abból kiválasztani, melyik legyen.
2016. máj. 19. 17:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem értem mit akarsz. A festéket nem neked kell kiválasztani, azt a fodrász választja és keveri ki, hogy olyan legyen amilyen színű hajat te akarsz. Ez nem a te dolgod. Neked csak azt kell elmondani milyen hajat szeretnél. Te nem értesz hozzá, azt meg senki nem tudja előre hogy milyen lesz a hajad leszívatás után. Pedig majd ahhoz kell a festéket kiválasztani. Előtte lehetetlen és értelmetlen is lenne.
2016. máj. 20. 23:33
 14/16 A kérdező kommentje:
Pedig elég érthetően leírtam, hogy mi a dilemmám. A többieknek sikerült megérteni. Valóban nem értek hozzá, mint írtam is az előző kommentemben, inkább a fodrászra bízom, hogy az általa használt festék márkából válassza ki, ami a legjobb lesz (mivel ezt tanácsolták itt a hozzászólók, amit megfogadok). Egyébként az volt a (mint utólag kiderült számomra, hogy téves) elgondolásom, hogy a leszívott haj az egy olyan "semleges" alapot ad, amihez nem kell keverni a festékeket, hanem rá lehet tenni rögtön olyan színt, amilyet véglegesnek szeretnék. (Azaz egy natúr 0-sat.) Egyébként lehet, hogy tényleg így is lesz, mivel a hajam festetlen, így TALÁN nem olyan csúnyára szívja le, mint egy festettet, de ez majd ott úgyis kiderül. Azt is írtam, hogy a márka miatt kellene nekem vinnem a festéket, de ezt is meggondoltam a tanácsok hatására, megbízom a fodrász által használt festékfajtában. Remélem, így már érthető.
2016. máj. 21. 07:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy miért ragaszkodsz ahhoz a márkához? Érdekel. Miben jobb mint mondjuk egy Loreal? Kímélő? Tartósabb?
2016. máj. 21. 09:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Már nem ragaszkodom hozzá. Amikor elkezdtem keresgélni a neten erről a témáról, akkor az Alfaparfról olvastam, hogy milyen jó, rengetegen ajánlották, meg néztem a színskálát, és valahogy bennem maradt, hogy ezzel szeretném festetni, de végülis hülyeség lenne ragaszkodni hozzá, hiszen még tapasztalatom sincs vele, és ami a fodrásznál van, nem hiszem, hogy rosszabb lenne, különben nem használná. (Az is lehet, hogy több márkával dolgozik, már nem emlékszem, mit/miket mondott, csak arra, hogy Alfaparffal nem.) Mondjuk azt nem tudom, hogy ezek a márkák inkább minőségben, vagy pedig szín eredményben mutatnak nagyobb különbségeket egymáshoz képest.
2016. máj. 21. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!