Hogyan szőkítsem ki a hajam? 13 éves lány vagyok.
Szia!
Azt hiszem a kérdést rossz kategóriába írtad.
Írjunk rá egy programot?
A jövőben biztos lesz majd ilyen H2O2 adagoló automata... de egyelőre magadnak kell megoldani.
Először mindenképp fodrász, aztán megkérdheted, hogy magyarázza el, hogyan kell rendesen, hogy mindig csak a lenövésre kerüljön és ne menjen szét az egész hajad. Tapasztalatból mondom, nekem a derékig érő hajam 5 hónap múlva már csak 4-5 centis maradt, mert nem tudtam, hogyan kell egy ilyet, és tincsekben tört le az egész. Pedig én már 19 voltam akkor.
De a szőkítés nem szedhető le, az a hajban levő pigmenteket szedi ki, ami - lévén, hogy a haj mondhatni egy halott rész, és csak a hajhagyma kapcsolódik a szervezethez - nem termelődik vissza. Persze van visszapigmentálás, de azt tényleg csak fodrász tudja, mert az is iszonyat káros.
A lenövés az az eredeti hajszíned lesz, sajnos még nincs olyan festék, amivel ha befested, kihat a szervezetre, és utána már mindig olyan színre növeszti a hajat.
Amúgy nem igaz, hogy a lenövés igénytelen, ha valaki eredetileg világosbarna és azt szőkére festi, pár hónapos lenövés még nem csúnya, mert nem akkora a kontraszt. Nekem sötétbarna, az van világosszőkére festve, de 2-3 hónapnál gyakrabban nem szoktam szőkíteni, pont azért, hogy minél tovább legyen tőle a hajam kímélve. De nekem fura módon még tetszik is az ilyen, attól függően, hogyan van fésülve, elválasztva és formázva. Arról nem is beszélve, aki szándékosan festi így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!