Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért nem múlik a seb utáni...

Miért nem múlik a seb utáni foltom?

Figyelt kérdés
Nem szolizok, nem napozok, nem is megyek napra, kenem C vitaminos szérummal, Skinorennel, és most elkezdtem (odafigyelve) AHA-t is használni rá... Nem múlik, vörös és csúnya már legalább egy hónapja a hófehér bőrömön. Azért nem járok szoliba meg napozni, hogy ne legyen rosszabb, de kezdem úgy érezni, hogy szinte már teljesen mindegy, legalább barna bőrön nem látszik... És persze barnítókrémet a béna, problémás bőrömre nem merek kenni. Nagyon-nagyon idegesítő, ötletek? köszi!

2016. ápr. 22. 15:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Hol piros a bőröd pontosan? Mert általában a vékonyabb részeken szokott ilyen maradni, arcon stb.

Tudod mit kéne megpróbálnod? Cink-c-vitamint nagyon jót tesz a bőrnek. Biotin (b7) vitamin készítményt. Piros bogyós gyümölcsök fogyasztását. Ja és E-vitamin kapszulát, antioxidáns szépíti a bőrt.

Bőrgyógyász nem indokolt? Nem annyira durva?

2016. ápr. 22. 15:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem az arcomon volt egy seb utáni heg, még néha most is pirosan látszik :( :(

Bioptron lámpa is csodákra képes

2016. ápr. 22. 15:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát már állandó vendége vagyok a bőrgyógyászomnak, szedtem gyógyszereket is, Differin, Skinoren, de nem igazán használnak. Sajnos nálam már pszichés a dolog, nagyon szégyenkezem a csúnya, pigmentfoltos bőröm miatt, és nem is nagyon mozdulok ki itthonról, sajnos még iskolába sem nagyon... Az arcomon van lejjebb ez konkrétan, a számtól pár centire, de most kicsit megnyomtam, és dudort is érzek benne, szóval lehet egy kozmetikai tisztítás nem ártana az arcomnak.

Vitaminokat nem szedek, esetleg segíthet?

2016. ápr. 22. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Persze nagyon sokat!

Nekem az államon volt ilyen heg 1-2 hónap alatt halványul el. 2 éve néha még látszik hogy piros.

Nem tudom mi lehet ez, dudort is érzel, lehet hogy a hegképződés miatt, valószínűleg érzékeny vékony bőröd lehet.

Nagyon sokat segítenek a vitaminok! A nap az pedig segít rajta, nekem segített.

2016. ápr. 22. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Bár lehet, hogy ha pigmentfoltokról van szó nem jó a napozás, szeplőid is vannak?

Hámlasztás? Kozmetikushoz tuti el kéne nézned, lehet, hogy adna valami jó tanácsot. Bőrgyógyász a gyógyszerrel nem biztos, hogy olyan eredményes

2016. ápr. 22. 15:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Még mindig én vagyok!

Lisztérzékenység is okozhat pigmentfoltokat a száj környékén. Esetleg ezek fogyasztásának visszaszorításával is érhetnél el eredményt. Sok múlik a vitamin-szinten és a táplálkozáson.

2016. ápr. 22. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!