Ti használtok dezodort? Miért kell elnyomni a sajat szagot?
Én azért nem használok klasszikus dezodort mert az eltömíti a méregtelenítő pórusokat amelyeknek az a feladata, hogy kivezessék onnan a méreganyagokat. Az alumínium tartalmú dezodoroktól persze majdnem nincsen testszag de az aminek onnan távoznia kellene természetből adódóan az nemtud és lerakódik a hónalj és a környező szövetekben.
Boncoláskor az szépen észrevehető a szövetekben.
A divatos világ a természeti rendek ellen van sok mindenben.
Nemkell büdösnek lenni senkinek sem, én kristálydezodort használok. Fürdés után mindjárt alkalmazom.
Estére enyhén testszagot érezni de azt is csak nagyon közelről.
Erről hosszasan lehetne filozofálni, és elemezni, hogy milyen kulturális okai vannak a különböző illatanyagok használatának.
A testszag elnyomásának biológiai és kulturális okai is vannak. A biológiai ok az, hogy az áporodott testszagot nem érzi kellemesnek az ember. Soha nem is érezte. A friss izzadtságszag, és a sima testszag (nem az, amikor már egy hete nem fürdött az illető) vonzó az ellenkező nem számára. Viszont az állott izzadtság már nem.
Kulturális oka pedig egyszerűen az, hogy a mi korunkban és társadalmunkban nem divat a testszag.
Emellett a dezodoroknak (jobb esetben) kifejezetten kellemes illatuk van, ami pozitívabb összképet mutat az emberről.
A 6. válaszoló jól leírta. Vele értek egyet.
Egyszerűen a mai korban ez a divat.Ha nem kellemes az illatod,érzik rajtad,hogy picit megizzadtál,hiába fürödtél előtte 2 órával,nyáron elengedhetetlen,hogy ne használj magadra valamit,akkor megbámulnak,mert érzik rajtad,hogy bűzlesz.
Én még otthon,ha magam vagyok kibírom,de reggel már az az első,hogy odafújok egy kis mennyiséget,már-már megszokásból.
Amit használok,az mozgás hatására még intenzívebben adja ki magából az illatot,szóval az a kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!