Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A zsíros arcbőr elmúlik a...

A zsíros arcbőr elmúlik a tizenéves kor után?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar a fénylése,hiába nincs sok pattanásom még így is undi. Próbálok minnél egészségesebben étkezni is, speciális arclemosót használni, eredménytelenül. Esetleg van valakinek tippje a javuláshoz? Köszönöm!
2016. márc. 17. 18:17
1 2
 1/11 anonim válasza:
43%
hagyományos szappan,az mattítja a bőrt,keress uborkát tartalmazó készítményeket pl:arclemosó,tonik,és ha a nap folyamán áttörlöd az arcod egy zsepivel vagy egy kozmetikai kendővel az is mattítja. Elméletben el fog múlni ,nekem is javult
2016. márc. 17. 18:21
 2/11 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Nem feltétlen. A BHA hámlasztók kordában tartják a zsírosodást, illetve használj könnyű hidratálókat, kímélő lemosót (a szappan nem kímélő lemosó, sőt, csak eltömíti a pórusokat), illetve mattító termékeket. Ha napközben kifényesedik, púderezd le, vagy lehet kapni ilyen lapocskákat, amivel szépen fel lehet itatni az olajat.
2016. márc. 17. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Zsíros arcbőrt nem szabad szárítani, mert minél jobban szárítod a bőr annál jobban akarja pótolni az elvesztett zsír és nedvesség tartalmát, így még zsírosabb lesz. Hidratálni kell a zsíros bőrt is. Mattító krém nappalra, ha erősen fénylik. Ha sokáig fennáll a probléma, akkor orvos. Ne az itt elhangzott "csodadolgokra" hallgass, mert csak idővesztegetés. Ha komoly a gond, és zavar is, akkor orvos. Ha súlyos a helyzet, akkor kapsz gyógyszert és krémet is. És évekig más hülyesége után mentem, aztán egyszer elmentem maszek orvoshoz, azóta minden rendbe jött.
2016. márc. 17. 18:51
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem pl. nem múlt el. örülj neki, hogy legalább pattanásaid nincsenek, amúgy meg használj könnyű hidratáló krémeket és mattító sminktermékeket.
2016. márc. 17. 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Idővesztegetés szimpla zsíros bőrrel elmenni az orvoshoz. Nem azt írta, hogy aknés, tinédzsereknél pedig gyakori a zsíros bőr.

Nekem elmúlt magától. Pattanásom nem volt soha, zsíros viszont volt a bőröm, de tükörnek tudtad volna használni a homlokomat, annyira.

Írd le, miket használsz.

2016. márc. 17. 20:00
 6/11 A kérdező kommentje:

La Rose-Posay effaclar arclemosót használok zsíros bőrre, Skinoren krémet ami elmulasztotta a korábbi pattanásaim, ezenkívul ritkán Synergen arcmaszkot. Sminkeléshez avon bb krémet es essence fixing kompakt púdert.

Köszönöm a válaszokat!:)

2016. márc. 17. 20:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Az egyik nagy baj, hogy több féle terméket is használsz. Ez sem tesz túl jót a bőrnek, hogy mindenfélét rákensz. Nappalra a legjobb lenne szellőzni hagyni a bőrt. Ha már csak szíros a bőröd, akkor a Skinorent hanyagold, mert az szárít, amitől a bőröd még jobban szírosodni fog majd. Ha már kezdesz kifelé menni a pubertás korból és nem múlnak a pattanások, akkor azért mutasd meg egy orvosnak. Szerintem fog tudni adni tanácsot. Az sem jó megoldás, ha az ilyen bőrproblémákat magad kezeled, mert lehet, hogy pont ellenkező irányba kezeled, mint ami valójában jó lenne. Átmenetileg azt látod, hogy "szebb" lett a bőröd, de aztán idővel lehet, hogy még jobban tönkreteszed majd a bőröd. Az olyan krémek amik használnak azokat úgy kell patikában kikevertetni. Amit dorgériában kapsz krémeket, azok hosszú távon nem sokat érnek, tartós hatást nem eredményeznek. Egyébként már csak azért is jó lenne orvos, mert anyagilag is jobban megéri, mint ha te saját magad mindent összeveszel, és közben koránt sem érik el azt a tartós hatást, mint amit azok a készítmények, amiket egy orvos ír fel. Másrészt a problémás bőrrel e legjobb orvohoz menni nem pedig öngyógyításba kezdeni.
2016. márc. 17. 20:27
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsod. Hónapokkal ezelőtt voltam orvosnál, ő írta fel a krémet,ami sokat segített. Lehet,hogy az váltotta ki a zsírosodást? Felfüggesztem mindenképp :)
2016. márc. 17. 20:57
 9/11 anonim ***** válasza:

64%-os azt hiszi, a patikai krémek csodaszerek.

Igazad lenne, ha nem egy átlagos, általános bőrproblémát írt volna le. Ha aknés vagy, vagy darabokban hámlik a bőröd, piros az arcod, akkor menj orvoshoz. Egyébként pedig rengetegen vannak, akiknek bejönnek a drogériás krémek.

Kérdező, mindjárt írok pár jó dolgot. (Tesómnak zsíros a bőre, és sminkmester, mindjárt hazaér és kifaggatom.)

2016. márc. 17. 21:20
 10/11 anonim ***** válasza:
26 vagyok, pattanásom szerencsére nincs sok, a zsírosság nem múlt el és nem is fog soha, én is fénylek. Ez van, senki nem tökéletes. A bőrtípusod genetikailag meghatározott. Naponta max 2 arcmosás, mert többtől jobban zsírosodik. Én így is fénylek mosástól 2 óra után. Nem érdekel. Ha pedig zsíros bőrre gyártott termékeket használok, a szám körül, meg a szemem alatt kiszárad mint egy múmia, a többi marad szép zsíros. Ezen nem tudsz változtatni, ez egy olyan dolog, amit elfogadsz vagy nem.
2016. márc. 18. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!