Mit tegyek a mitesszerek és a pattanások ellen? Már 4 éve küzdök velük! 14/L
Zsíros arcbőrre még kensz nivea krémet, ami úgyszintén zsírosítja a bőrödet?
Eszednél vagy?
1. serdülő korban vagy, ilyenkor természetesek a pattanások, mitesszerek.
2. miket szoktál enni és inni? sok kajától és italtól elég rendesen pattanásos leszel.
3. megvan a napi kb másfél 2 liter folyadékod, ami víz és nem cukros sz..r lötty?
4. gondolom, amikor megjön neked, akkor van rajtad több pattanás, ez természetes, még felnőtt korban is előfordul ilyenkor.
Nekem leginkább a Loreal 3 in 1 vált be, de én nagyon figyelek a táplálkozásra és a folyadékbevitelre.
Az arcodat pedig hagyd száradni, eszedbe ne jusson különböző kémiai vackokat rákenni, pl. krém, alapozó, púder..stb.
Szia!
Nekem kombinált bőröm van, de főleg a homlokam pattanásos. Egyébként nem tudom hogyan, de annyira jó kombináció a bőrömmel a niveának egy bizonyos frissítően hidratáló (soft) kréme, hogy reggelre látványosan visszahúzódnak a pattanásaim, ha este bekenem vele. Ez nem egy drága dolog, én 200 ml-t vettem 1000Ft-ért, de van kisebb kiszerelés is. Jót tett az Avon pattanásos bőrre való tonikja is. Nem tudom van-e lehetőséged elmenni Lush boltba, mert drága dolgok vannak, de van jópár pattanásos bőrre való termék is, amik szintén kiválóak.
Valamint teafaolaj, rozmaringolaj, ezek keveréke nagyon kevés 45%-os alkohollal, és egyéb finomságok: tuti siker.
Ha zsíros a bőröd én sem értem minek kened hidratálókrémmel... Viszont sajnos a legbiztosabb az, ha vársz még 4 évet, mert sanszosan a pubertás teszi ezt veled.
Ha már praktikák: kipróbálhatod a sószappant. Nekem bevált, eléggé szárít, nem is kellett naponta mosnom vele az arcom. Meg vissza kéne szorítani az olajos magvakat, zsiradékban sült ételeket, ha lehet.
Esetleg meg lehetne nézetni, hogy van-e valamilyen ételallergiád, állítólag az is okozhat ilyen állapotokat az ember arcán.
Legvégül egy vigasztaló dolog: ha zsíros a bőröd legalább nem fogsz ráncosodni. :)
Szia!
Először is szerintem menj el egy jó bőrgyógyászhoz, ő többet tud mondani. Ad valami rendes krémet nem ezeket a bolti vackokat. A másik lehetőség, hogy kitartasz a kozmetikus mellett, lehet idővel jobb lesz. Amit otthon tenni tudsz az nem biztos , hogy használni fog, de nekem bevált. Először egy tojásfehérjét üss egy tálkába és mindha arcmaszkot vinnél fel, egyengesd el a bőrödön. Várd meg míg megszárad, ilyenkor feszülni fog tőle a bőröd. Ez leszárítja a pattanásokat és széppé teszi a bőröd. Mosd le a tojásfehérjét. Ezután egy maroknyi kristálycukrot tegyél egy tálkába. Forralj fel vizet és egy kevés zöldteát rakj egy csészébe(a legjobb ha nem filteres hanem maga a tealevelet használod. Nagyon pici vizet önts csak a teára, a lényeg , hogy jó erős legyen. Ebből csepegtess a cukorra kb fél teáskanállal és dolgozd össze. Ezzel radírozd le az arcod. Ezután mosd le vízzel . Végezetül egy kis vattapamacsot márts citromlébe és finoman mosd meg vele a kritikus területeket az arcodon.
A kamilla is jót tesz, hiszen ez a hosszú otthoni kezelés igénybe veszi a böröd. Főzz egy kamilla teát és mosd meg vele az arcod. Ha nem filteres a tea hanem van szárított kamillavirágod akkor azt szűrd le és rakd a pattanás helyére egy 5-10 percre. Ez akkor hatásos főleg , ha ve van gyulladva a pattanás.
Remélem tudtam segíteni, de mindenképp keress egy bőrgyógyászt is!
Szerintem jot tesz neki a a nivea hidratalo krem, es egyebkent sem vastagon teszek ra.
Nem iszok cukros uditoket mar regota, csak vizet 2-2,5l naponta tuti lemegy :D viszont az etrendemen valtoztatni fogok, mert tenyleg eszek sok zsiros kajat. A tonik helyett, magam keszitem mostmar az arctisztitomat, van mikor hetvegen leradirozom a borom+rakok fel valami pakolast. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!