Mit regyek hogy ne göndörödjön a hajam? Ffi (hosszú haj)
Ha ilyen a genetikád, akkor sokat nem tudsz tenni. Vagy hajmosás után úgy szárítod be, hogy egyenes legyen (elég macerás, időigényes folyamat) vagy hajvasalóval kivasalod.
Nekem is hosszúhajú a barátom, én vasaltam neki, amikor derékig ért a haja. Most már csak vállig ér, olyankor csak simán beszárítom neki hajkefével. Nem tűegyenes, kicsit olyan szélfútta marad, de legalább nem oroszlánsörény :)
Bizony, nem sokat tehetsz, a hullámos, göndör haj már csak ilyen. Nekem is ilyen van és sok családtagomnak. Vannak, akik levágatják rövidre a hajukat, úgy "oldják meg".
Szerintem amúgy szép a hosszú hullámos vagy göndör haj férfiaknál, ha ápolt. Amennyiben töredezik vagy zsírosodó, akkor könnyebben kezelhető rövid fazonban, de ha ilyen gondjaid nincsenek, akkor szerintem nyugodtan fogadd el a fürtjeidet.
Egyenesítés hajvasalóval és hajszárítás csak ideig-óráig tart - legalábbis nekem. Amikor párásabb kicsit a levegő, már akkor elkezd göndörödni.
Persze, nekem is van hajvasalóm és hajszárítóm, de hiába a vasalás, ha kimegyek az utcára őszi, téli, tavaszi időben...
Így én, amikor csak tehetem, nem vasalom.
Mennyire göndör a hajad?
Találtam egy ilyet:
"Erősíti a hajhagymákat. A természetes göndör hajat puhítja és kisimítja."
Itt:
Kamélia olaj. Nem használtam, csak olvastam erről, így személyes tapasztalatom nincs - de ha kipróbálod, majd megírhatnád, hogy mire vezetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!