Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lúgos szppantól tényleg szőkülök?

Lúgos szppantól tényleg szőkülök?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy a vikingek a sötét középkorban (előtte is meg utána is valamennyivel, de ez lényegtelen) lúgos szappant használtak a hajuk (és szakálluk) szőkítésére, mert náluk is minél szőkébb volt valaki, annál előkelőbb !

A kérdés szóval az, hogy tényleg szőkít ?

Ismerem a hagyományos olívolajat, citromot, mézet, tojást mint hajpakolás... de erről csak tegnap olvastam.

Amúgy férfi vagyok, és természetes szőke, szőval nem feketéből akarok csinálni olyan sci-fibeli elf-szőkét, csak nem az a hú de szőke vagyok telente, most, és gondoltam azért megkérdezem.

+ van valami veszélyes hatása a lúgos szappannak ? (bőrre nézve)

Mert olvastam valamit a pH értékekről, mindig azt hozzák fel, de gondolom ti azért kicsit jobban benne vagytok ebben.

Köszi előre is a válaszokat !

2016. jan. 28. 23:33
 1/3 anonim ***** válasza:
A szappantól és a szappan alapú samponoktól fénytelenné válhat a hajad a szappanlerakódás miatt. A samponok nagy része alapvetően lúgos, ha jól tudom, tehát bajod nem lesz tőle, hogy hat-e arról meg nincs tapasztalatom.
2016. jan. 29. 00:56
 2/3 A kérdező kommentje:
A válaszodat köszönöm és várom a további válaszokat / tapasztalatokat !
2016. jan. 29. 00:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt anno magas lúgtartalmú szappannal érték el, ami a tetvek ellen is védte őket (állítólag), de hogy pontosan milyen pH-hú volt, arról nem szól a fáma... Inkább használj mai, erre kifejlesztett kozmetikai anyagokat, minthogy kísérletezz valami lúggal, aztán bajod essen. :)
2016. febr. 17. 14:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!