Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Epilálni szeretnék! Megérné...

Epilálni szeretnék! Megérné nekem?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, de eléggé erős, sűrű, és sötét szőrrel rendelkezek. Tesi órán úszni fogunk menni, és én meg szeretnék szabadulni a szőrtől, eléggé rombolja az önértékelésem. :/ Megérné befektetni egy olcsóbba? Vagy inkább hagyjam még?

2016. jan. 23. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Megéri, már csak azért is, mert az uszodában be fognak szólogatni - ha nem a szemedbe mondják, akkor majd a hátad mögött -, sajnos ilyen a mai társadalom. Anyagilag szerintem hosszú távon ez a legjobb megoldás; arra figyelj, hogy epilálás előtt alaposan radírozd le a bőrödet, és ne az úszás előtti napon szőrteleníts, mert érzékeny lesz utána a bőröd, frissen epilálva nem tenne jót neki a klóros víz.
2016. jan. 23. 22:53
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Az erős szőr szinte mindig benő az epilátortól, ami gyulladt pattanásszerű pöttyös lábbal jár és nehéz elmulasztani is. Szóval semmiképp nem ajánlom. Borotválj inkább.
2016. jan. 23. 23:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!^^

Ha valakinek van még egyéb ötlete, nyugodtan írhat.

2016. jan. 24. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én lábon nagyon nem ajánlom, csúnya nyoma marad. Borotváld le előző este vagy gyantáztass.
2016. jan. 24. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Hmm nem értem az itteni válaszokat, én epilálok, szerintem tökéletes. Persze ha valaki ész nélkül csinálja, akkor ronda lesz a lába. Epilálásnál fontos a rendszeres bőrradírozás, az előtte, utána való fertőtlenítés.
2016. jan. 26. 13:40
 6/8 anonim válasza:

Csak akkor csináld, ha hosszú távon fájdalom tűrő vagy!! Én egyszer kipróbáltam és már abba beleizadtam, hogy az egyik lábszárammal megcsináltam.

Ha rendszeresen fogtok járni úszni, akkor ne borotválj, mert csak erősebb lesz!!

Én a gyantáztatást ajánlom, nekem az válik be. Persze ez is fájdalmas, de hamarabb kész vagy vele. Persze ha magadnak akarod csinálni a gyantázást, akkor ahhoz nem tudok mit mondani, mert én kozmetikushoz járok

2016. jan. 26. 18:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én epilálom a lábamat és a hónaljamat is, de tervben van a bikinivonalam is. Nekem először anya epilálta le a hónaljamat és hát... nagyon fájt. De szerintem azért, mert más csinálta, mert utána következő alkalommal már egyedül tépkedtem és alig éreztem. :) A lábamat a kezdetektől egyedül epiláltam és csak egy kicsit fájt az első alkalommal a többit meg se éreztem. Nekem amúgy Philips HP6422/01 epilátorom van. Annyi a hátránya, hogy vízben nem lehet használni de amúgy nagyon jó. Viszonylag lassan nő vissza a szőr -bár ehhez annyit hozzáfűznék, hogy maximalista vagyok ergo minden hétvégén leszedem azt a 10 szálat ami 5 mm nagyságú a hónaljamról, de ez már csak az én megszállottságom amúgy elég lenne kb 3-4 hetente szednem, addigra lenne hordhatatlan-. És még annyit, hogy van gyantázó szettem ( [link] ami amúgy jó lenne csak nagyon időigényes és azt magadnak elég macerás megcsinálni, és hónaljon nem is tudod a bőr kifeszítése miatt, mert vagy feszíted vagy lerántod, a kettő egyszerre nem megy (sajnos). Igen asszem erről mondani akartam az megvan. Jah és még leírom, hogy én hogy szoktam ezt csinálni. Olvasd el hasznodra válhat. :)

Láb:

1.lépés/ a: ha este tusolok akkor legalább 10 percig állok a kellemesen langyos (nem forró!) víz alatt közben házi készítésű bőrradírt alkalmazok (a receptjét a végére leírom)

b: kádban fürdök, kb ugyan ez csak nem 10 hanem minimum 20 percig.

2.lépés: törülközés. nagyon-nagyon fontos! elektromos szerkentyűt tilos nedves felületen alkalmazni!! erre nagyon ügyelj.

3.lépés: előkészülés az epiláláshoz. na most,nekem állati klasszul van egy sarok a szobámban ahova pont úgy be lehet csücsülni, hogy komfortos és ott a radiátor mellette szóval télen is kellemes és ott van mellette a konnektor és még a lámpám is oda világít. helyben vagyunk fontos a világítás. az is jó hogyha az asztali kislámpádat olyan szögben állítod, hogy a lábadat világítsa. aztán a padlóra kirakok egy kispárnát meg a lábam alá újságpapírokat.

4.lépés: az epilálás. a bőrödhöz 45 fokos szögben tartsad az epilátort és a bokádtól a térdedig húzd. nem feltétlen kell nyomni, annyira tartsd oda, hogy ne karcolja a bőrödet. egy "sáv" epilálása minimum 15 mp legyen hogy ki tudja tépni a szőrt az epilátor és ne csak elszakítsa a szálakat.

5.lépés: ha mindezzel kész vagy, akkor valószínűleg ki fog pattogni a bőröd de ne aggódj, reggelre elmúlik. kenhetsz rá Neogranormont vagy akár illatanyag mentes testápolót.

Összesen ha fürdést nem számítjuk bele kb 20-30 perc.

Hónalj:(ez amúgy lényegesen kevesebb időt vesz igénybe)

1.lépés: tusolás/fürdés (hogy felpuhuljon a bőr)

2.lépés: ezt ülve kényelmesebb csinálni. az én szobámban az íróasztalom egy 50 fokos szögben döntött fal alatt van úgyhogy nekem ez annyi, hogy leülök a székre, a falra teszem a kezem, beállítom a kistükröt és a fényt.

3.lépés: babapúder avagy hintőpor (ki hogy hívja). Teszel egy kicsit az ujjbegyeidre és eloszlatod egyenletesen az epilálandó felületen. ez az izzadás miatt kell.

4.lépés: epilálás szintén ugyanúgy tartod és húzod ahogy a lábadnál. Azt elfelejtettem mondani, hogy fontos, hogy a bokádtól felfelé haladj és a térded felé legyen az eleje (illetve ez esetben a karod felé haladj fölfele), mert a szőr növekedési irányával ellentétesen kell epilálni.

5.lépés: nedves zsepivel töröld meg a hónaljadat, utána szintén kend be testápolóval vagy Neogranormonnal.

A recept:

5 evőkanál kristály- vagy barna cukor

2 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj

2 teáskanál citromlé

Ezeket egy kis tálban gyorsan keverd össze, zuhanyzás közben elzárod a csapot és jól megdörzsölöd a nedves bőrödön lehet, hogy kicsit kellemetlen lesz de utána ha tusfürdővel vagy szappannal lemosod olyan lesz a bőröd mint a babapopsi:D

És ja kb ennyi az epilálás. Remélem tudtam segíteni!:)

2016. ápr. 3. 15:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja és előző vagyok, ha van még kérdésed nyudogtan írj privátba! Amúgy én is 13/l
2016. ápr. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!