Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha mindennap eszek egy csipet...

Ha mindennap eszek egy csipet élesztőt[nyersen] akkor tényleg szebb lessz a bőrőm és elmúlnak a pattanásaim?

Figyelt kérdés

Ha igen mennyi idő alatt és vannak még ehhez hasonló praktikák?Ha igen irjatok.

Köszi

2010. márc. 27. 14:42
 1/10 anonim válasza:
Nem tudom,de nekem is sokan mondják. Egy próbát végül is megér.
2010. márc. 27. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
nemtudom de elszaporodnak a bélgombáid
2010. márc. 27. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

IGEN SZEBB LESZ :D

ÉN IS AZT ETTEM ÉN AM ÍGY CSINTEM : MIKOR EBÉDELTEM AKK ETTEM MEG ESTE HÉTVÉGÉN REGGEL IS

ÉS HÁT MÁR OLYAN 1 HÉT MÚLVA LÁTSZOTT H JOBB...

DE NE NYOMKOD KÖZBE!!! MEG ÉN REGGEL SZAPPANOS VÍZZEL LEMOSTAM AZ ARCOM MEG ESTE UGYE... MEG VOLT MIKOR ESTE ARCESSZEL IS ÁTTÖRÖLTEM... MEG HASZNÁLTAM AKNESOLT DE AZT NEM MINDIG CSAK AMIK NAGYOBBAK VOLTAK + MITESZEREKRE

SZAL SZTEM EZ JÓ LESZ NEKED IS :)DE TÉLL NE NYOMKODD KÖZBE !!!! SE UTÁNNA!!! NEM SZABAD...TILTJA A VALLÁSOD ;)xD

2010. márc. 27. 14:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Természet adta megoldások

(gyulladáscsökkentés, immunstimulálás, és normális anyagcsere-, hormonrendszer működésének biztosításával)

Külsőleg alkalmazható

FŐZETEK, OLAJOK:

Gyulladáscsökkenető főzetek:

• cickafark

• citromfű

• csipkebogyó

• boróka

• rozmaring

Bőrgyulladások és pattanásos, aknés arcbőr kezelését kiegészítő

TEAKEVERÉK:

• Vadárvácskafű 3,0 rész

• Bojtorjángyökér 2,0 rész

• Csalánlevél 2,0 rész

• Csipkebogyóhús 2,0 rész

• Édesköménymag 1,0 rész

A teakeverékből 1 púpozott evőkanálnyit 0,5 liter forrásban lévő vízbe teszünk, majd lassú tűzön néhányszor megkeverve felforraljuk. Eután 15–20 percig lefedve állni hagyjuk, majd szűrjük. Ízesítés nélkül, vagy mézzel és citrommal enyhén ízesítve naponta 2–3 adaggal célszerű elfogyasztani.

antibakteriális, ill. gyulladáscsökkentő

OLAJOK:

nem szárító olajok:

• teafaolaj

• szagtlan fokhagyma

szárító olajok:

• csipkebogyóolaj

• szőlőmagolaj

• mirtusz

• jázmin

• kakukkfű

• kamilla

faggyúmirigy működését szabályozzák:

• zsálya

• ylang-ylang

• rózsafa

• gólyaorr

Édesvizi és tengeri

ALGÁK:

• Laminaria alga

• Spirulina alga

• Fuons Algae

• vörös alga

MAGVAK:

Egyes bőrbetegségek (pl. akne, ekcéma, pikkelysömör) kialakulásának megelőzésében – és kezelésében is – nagy szerepük van a telítetlen zsírsavakban gazdag magvak olajainak (pl. ligetszépe, len, kerti borágó, tök, kukoricacsíra), amelyek étrend-kiegészítőként fogyasztandók, de bőrápoló kozmetikai készítmények alapanyagául és/vagy hatóanyagául is szolgálnak.

HOMEOPÁTIÁS készítmények:

Legnagyobb előnyük az, hogy mindenféle mellékhatás nélkül ér el eredményeket, hisz a szervezet öngyógyító erejét használják fel.

• Hepar Sulfuris

• Silicea

• Sulfur

• Eugenia Jambosa

• Arnica Montana

VITAMINOK

A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára az élettani folyamatokhoz, a sejtek anyagcseréjéhez és megfelelõ mûködéséhez. Nem termelnek energiát, és kis mennyiségben kell fogyasztani õket a megfelelõ hatás kifejtéséhez. Megfelelõ, vagy éppen elégtelen bevitelük az egész szervezet, így a bõr egészségére is hatással van: a bõr elváltozásai jelezhetik bizonyos vitaminok hiányát, illetve bizonyos bõrproblémák orvosolhatók a megfelelõ vitamin bevitelével.

A vitamin (retinol)

A bőrápoló szerek "sztárvitaminjai" az A vitamin, amely nélkülözhetetlen a bőr és nyálkahártya épen tartásához. Az. A vitamin /zsíroldékony / leghatékonyabb formája a RETINOL, amelyet csak állati szervezetből lehet nyerni. Forrásai: borjúmáj, csukamájolaj, füstölt angolna, kenőmájas, penészes sajt, tyúktojás. Elővegyülete (mely a szervezetben részben A vitaminná alakul) a béta-karotin (karotinoid), amelyet a sárgarépa tartalmaz nagy mennyiségben, jelentős anti-oxidáns hatással is rendelkezik.

E vitamin (tokoferolok)

A tokoferolok főleg A , C vitaminnal és szelénnel együtt tudja megvédeni a hormon- és enzimrendszerünket a szabadgyököktől, amelyek igen nagy mértékben felszaporodhat a stresszes, szmogos (NO, ózon) városban élők szervezetében. Az E vitamin nagy szerepet játszik a sejtmembránok stabilitásában, A kötőszövet vízmegkötő képességének növelésében és bizonyos fényvédő hatása is van.. Így nem csoda, hogy a kozmetikai cégek nem tudják nélkülözni az e vitamin alkalmazását sem a bőr öregedésének lassításánál, sem a sebgyógyulási folyamatok gyorsításánál. Forrásai: búzacsíraolaj, téli spárga, hámozatlan lenmag, csicseriborsó, pulykakakas, nyers paprika, zellergumó.

F vitamin

Létfontosságú telítetlen zsírsavmolekulák együttese, amelyek főként növényi olajokban találhatóak. Szépségápolási szempontból az egyik legfontosabb vitamin. Hiánya bőrszárazságot, a haj és a köröm töredezését okozhatja, ill. különböző bőrbetegségek (ekcéma, pattanások) formájában jelentkezik. Főbb forrásai: növényi (búzacsíra, napraforgó, szójabab) olajok, dió, mandula, avokádó.

B2 vitamin (riboflavin)

A riboflavin támogatja a bőr gyógyulási folyamatait, valamint szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és fehérjék anyagcseréjében is. Hiánya gyakori szájzugrepedéshez, bőrgyulladáshoz, illetve gyomor- bélrendszeri tünetek kialakulásához vezethet. Forrásai: Tej, joghurt, máj, tojás, hús, szárnyas, hal, élesztő, olajos magvak, hüvelyesek, búza és egyéb gabonanövények korpája.

B3-vitamin (PPfaktor, niacin, nikotinsav, nikotinamid)

A B3-vitaminnak vitaminként két azonos aktivitású molekulája van, a nikotinsav és nikotinamid. A B3 szerepet játszik a nemi hormonok, a tiroxin és az inzulin szintézisében is. A niacinamid ezen keresztül részt vesz a zsírok, a szénhidrátok lebontásában, átalakításában. Hiánybetegségét, a durva bőrt (pellagra) már 1735-ben feljegyezték, amely bőrgyulladással, hasmenéssel, súlyosabb esetben idegrendszeri tünetekkel, elbutulással jár. A niacinamid újabban tört be a kozmetikába. A bőrön, 4%-os gél formájában alkalmazva előnyösnek bizonyult az akne kezelésében. Táplálékaink közül főleg a máj, a húsok, az élesztő, a teljes kiőrlésű gabonalisztek tartalmazzák nagyobb mennyiségben.

B5-vitamin (pantoténsav)

A B5 vitamin testünk természetes antitest termelését is segíti, így erősítve az immunrendszert és biztosítva hatékony védelmet a pattanások ellen. Hasznosnak bizonyult a bélrendszeri megbetegedések kezelésekor is. Hiánya nagyon ritkán fordul elõ. Jelenlétében gyorsul a haj növekedése, serkenti a szõrtüszõk mûködését, egyesek szerint az õszülési folyamatot lassítja. Forrásai: máj, élesztõ, tojás, tej, halikra, méhpempõ.

H-vitamin (biotin)

Megfigyelték, hogy hiánya esetén fokozódik a faggyútermelés, seborrhoeás bõrgyulladás lép fel. Pattanásos, aknés, mitesszeres, faggyúmirigyproblémás bõrre ajánlott készítményekben a fenti megfigyelésekre hivatkozva használják. Forrásai: burgonya, tej, tojás, máj, élesztõ.

C-vitamin (aszkorbinsav)

A bőrápolási termékekben is gyakran előfordul. Antioxidáns hatású, fokozza a bőr ellenállóképességét, és szerepe van a kollagén képzésben, illetve a sebgyógyulásban is. Helyileg a bőrfelszínen adva a C-vitamin a vizsgálatokban során csökkentette a ráncosodást és a napégés súlyosságát.

cink

• az új sejtek képződéséhez elengedhetetlen

• hiányában pattanások jöhetnek elő

• gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot

réz

• kötőszövet felépítésében van szerepe

• segítségül van a bőr színét meghatározó melanin előállításában is

2010. márc. 27. 14:49
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az utolsót még nem olvastam végig de azért kössz mindenkinek
2010. márc. 27. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem tinikoromban a börgyógyász rendelte, mert nagyon csúnya pattanásaim voltak, semmi mással nem múltak el. A napi 1 dkg élesztö pár hét alatt teljesen rendbehozta, és azóta se jöttek vissza. 30/N
2010. márc. 27. 15:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ajánlották, de bevallom nem tudom milyen eredménye lett volna, mert egyszerűen nem tudtam elviselni az élesztő ízét, meg a szagát. :D
2010. márc. 27. 15:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez elözö vagyok: ez az adag egy kisebb kupac, kicsit megsózva egybe le lehet nyelni utána meg egy erös cukrot vagy valamit és akkor nem érzed az izét igazán.
2010. márc. 27. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:
És ez vajon hatásosabb, mint a sörélesztő tabletta?
2010. márc. 27. 15:41
 10/10 anonim válasza:
100%
Én találtam egy elviselhető módot az élesztő megevésére :) Mert a szaga és íze tényleg rettenetes... szóval főzz egy jó meleg, lehetőleg erős ízesítésű teát, és abba keverd el a kis élesztődarabot... de addig amíg az teljesen nem válik folyékonnyá! Így már sokkal inkább ehetőbb... akarom mondani ihatóbb (a meleg elnyomja az ízét).
2012. júl. 27. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!