Húsz év körüli vékony lányok, ti is szenvedtek narancsbőrtől, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlenség?
2 hete aktívan sportolok, és változtattam az életmódomon de félek, hogy nem lesz tartós eredménye.
Egyedül vagyok ezzel? :(
A nők 90%-a kortól és alkattól függően narancsbőrös. Teljesen természetes jelenség a szervezet így raktározza a zsírt. Max akkor nincs, ha nagyon alacsony a testzsírszázalékod.
Sok zöldség, sok víz, és emelgess nehéz súlyokat és akkor feltehetően jobb lesz. De így sincs semmi szégyellnivaló rajta.
Szövettanilag tekintve a nők bőre másabb, mint a férfiaké, a nőknek jellemzően kevesebb kötőszövet fedi a zsírszövetet, ezért látszik jobban a zsír, ami maga a cellulit. Egyébként a nők hajlamosabbak fenékre, csípőre, combra hízni, a férfiak nem. Természetesen aki semmit nem mozog, annak jobban látszik (még akkor is, ha sovány), de ahhoz nagyon alacsony testzsírszázalék kell, hogy valakinek semennyire ne legyen narancsbőre, még olimpiai sportolóknak is van, egyébként.
Rengeteg nő mozog és van narancsbőre, csak te még nyilván nem láttál húsvér nőt élőben, de azt úgy biztos nehéz megmondani, ha valaki még nem látott húsvér nőt.
A második válaszoló meg úgy látom, a rajongóm lett. Csokrot az öltözőmbe légyszi.
Én 20 éve aktívan sportolok,mégis van narancsbőröm.
A kaján kell változtatni!Fehér lisztes,cukros kajákat elfelejteni.
Nem akarlak elkeseríteni, nekem 5 év intenzív sporttól és étkezésbeli odafigyeléssel sikerült (18 éves korom óta) eljutnom odáig, hogy a combom úgy ahogy izmos, a fenekem még mindig kicsit narancsbőrős, de visszanéztem a nyaralásról készült bikinis képeket és idén először mondtam azt, hogy hmm...okés a kép,a mit látok.
Két hét alatt semmilyen csoda nem lesz (szerintem) nőként amúgy is genetika kérdése, abszolút hormonális ciklus-függő is, ha fogamzásgátlót szedsz állítólag még ráerősít a narancsbőrre. Én azt tapasztalom, hogy a ciklus közepén sima szép az arcbőröm, a hátsóm combom is... mikor megjönne, előtte az ösztrogén dominancia miatt vizesedés és társai, narancsbőr jobban látszódik.
De képzeld, ezt E-vitaminnal kezeltem (nőgyógyász tanácsolta)-nem a bőrprobléma okán kifejezetten, de minden tünetemet csökkentette. Azóta kezdek helyre rázódni testileg, előtte nekem is katasztrófa volt. Az E-vitamin tényleg segített meg az izomtónus növelése (guggolások és társai). 4-5 év után sikerült eljutnom idáig.
De, én írtam az utóbbit, tényleg, ahogy valaki fent is írta, ezen nincs mit szégyenkezni. Hiába az étkezés edzés meg odafigyelés. Nők vagyunk, ha csak valakinek nem adatot meg az a luxus, hogy napi több órát elverjen egy edzőteremben (más kérdés ettől értékesebb ember nem lesz az illető).. a tökéletes narancsbőr mentes alak, kicsit talán már férfias is, nem mondom, hogy nem szép, sokan vágynak plakáttestre... a megfelelő lelki egyensúly, azért ad egy kisugárzást, ehhez a mozgás is szükség meg a megfelelő táplálkozás. De a tökéletesség hajszolása közepette jókora önbizalomhiányra lehet szert tenni...
De hajrá, folytasd a sportot. Az egy alapdolog a normális élethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!