Azoktól a lányoktól, nőktől kérdezném, akik éltek már át kemoterápiát. Mindenképpen kihullik a hajunk?
Sajnos nekem is kapnom kell. Derékig érő hajam van, és nem szeretném elveszíteni, sajnálnám levágatni.
Ha mégis, akkor hogy csináljam? Egyben az egészet, vagy fokozatosan? Ti hogy csináltátok? Milyen hosszú volt előtte?
Először is sok erőt, és mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok neked!! :)
Másodszor pedig az előző válaszoló a kivétel, aki erősíti a szabályt sajnos. Általában kihullik a haj, de az a parókás ötlet nagyon jó!
Először is gyógyulj meg.
Másodszor ha levágod vagy egy copfba összegumizva vágd le vagy több kisebb tincset gumizol össze és így vágod le, mert így tudsz magadnak belőle parókát készíttetni. Ha fokozatosan vágod le csak kárbavész a hosszú hajad és úgyan úgy le lesz a végén rövidre vágva a hajad.
Az esetek többségében kihullik a haj,sajnos.
Engem nagyon megviselt...Mikor észrevettem,hogy kezd hullani copfba kötöttem,és hozzá se mertem nyúlni.A nővérek "nyaggatak",hogy levágják nekem,mert már szinte húztam magam után a hajamat.
Nagy nehezen belementem,hogy levágják,először kb.6-8 centisre vágták,hogy ne sokkoljon annyira (hátközépig érő hosszú hajam volt)de utána is annyira hullot,hogy megkértem a férjem,hogy tolja le nekem géppel.Nekem kellet 1-2 hét mire feldolgoztam az új külsőm,de utána már nem érdekelt,a gyógyulásra koncentráltam.
Én nem vettem parókát,mert steril szobában voltam,úgyhogy nem mentem emberek közé.Kaptam egy csomó, szép kendőt,és azzal oldottam meg.
Nem tudom sugarazni fognak-e,de ha igen,azután eltelik 1-2 hónap mire elkezd nőni a haj,a kemonál hamarabb beindul.De nyugodtan kérdezd meg a kezelőorvosodat,ő tudja a legjobb válaszokat adni,mert minden kemoterápia egyénre szabott.Én is az összes "hülye" kérdésemre (is)választ kaptam.
Nekem másfél-2 év alatt lett kb.vállig érő a hajam,és szép egészséges.Neked is szép,új haj fog majd kinőni.
De most koncentrálj a gyógyulásra! :) Meg fogsz gyógyulni és erősebb leszel mint valaha!
Nekem nyirokcsomó rákom volt.2012 október 3-án kezdték.Volt kemó sugár,és őssejt transzplantációm.2013 március 12-én jöttem ki a kórházból,haza a nekem kialakított steril szobába.Onnan június 5-én jöhettem ki a "való "világba.A hajam 2013 májusában kezdett el nőni,és most már a mellemig ér.
Kitartást és erőt kívánok neked! :)
Ha bármi kérdésed van,nyugodtan kérdezhetsz!
Utolsó vagyok.
Köszönöm szépen, jól vagyok. :)
Ennek nagyon örülök!!! :) minden jót kívánok neked!
(6-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!