Valami házi "praktika" pattanás eltüntetésére?
Fogkrémet csak simán rákenem?
És mennyit?
Köszönöm!
Igen, rá kell kenni, úgy hogy ellepje és leszàrítja.
Ez nagyon sok mindenkinek bevált, nekem is, remélem neked is!
méz,ecet.
a fogkrém btaság azt felejtsd el.
Már kinőttem a "pattanásos korból" (68...), de a napokban felkeltette a figyelmem egy cikk az Új Dunántúli Napló-ban. Paradicsom szeleteket javasolnak a pattanásos felületekre felhelyezni néhány percig, majd lemosni a felületet. (Több napig alkalmazni, naponta akár 2x-3x is. Ártani nem áthat!)
Meg is magyarázták ennek az okát, a paradicsom valamelyik hatóanyagával indokolva. Úgy emlékszem, egy fél évszázada mintha már hallottam volna erről a megoldásról, a népi megfigyelések (praktikák?) évszázadokon át jól működtek! Nem alkalmaztak vegyi anyagokat (nem is igen voltak egykor...), melyek lappangó, rejtett tulajdonságai később visszafordíthatatlan problémákat okozhatnak.
Serdülő korban természetes. Később több oka lehet: túlzott faggyútermelés,fűszeres ételek,arcápoló krémek,begyulladt
szőrtüsző.Meleg vizes arcfürdő után tűzön fertőtlenített és megtisztított varrótűvel kozmetikai nagyítós tükörben felnyitom a pattanást,kinyomkodom,majd Nivea arc szesszel bekenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!