Valami jó sampon zsíros haj ellen?
Ugyan ez a problémám. Én most a wo2 fogom kipróbálni. Remélem tudod,hogy ez nem normális állapot és hajgyógyászhoz kéne menned. Akár belső szervi dolog is okozhat ilyet,egy alapos kivizsgálásra is elmehetnél,hogy mindent kizárj. Én már voltam hajgyógyásznál,sajnos,amit ajánlott nem használt,most másikat keresek majd fel+kivizsgálások. A sampon csak ideiglenes megoldás,mert mindegyik után ezt fogod tapasztani. De még a sensiblu jó erre,gyógyszertárba 3000ft,a hajgyógyász készítménye volt 20 000. Nekem kb. egy éve ez a problémám és próbálom ezt helyre tenni. Sokat kísérletezek ezzel kapcsolatban,szóval egy hónap múlva lehet több dolgot tudnék írni ezzel kapcsolatban.
Gondolom,amit megfigyeltél az az,hogy horpás is a fejbőröd és viszket,vagy már lehet tapasztaltál viszkető,vörös dudorokat,ha nem mosol hajat naponta. Ez zsíros korpa és az benne a nagyon rossz,hogy én még nem tudom mivel mulaszthatom el.:D Amire megkért a hajgyógyász,hogy ne magától száradjon meg a hajam,hanem hajszárítóval,ne nyomjam azt se a fejbőrömhöz és ne legyen nagyon meleg. Hajmosás után nem lehet hidegre kimenni,Nehogy megfázzon a fejed. Vigyázz,mert a szárító hatású samponok töredezetté teszik a hajadat,ezért balzsamot mindig használj a hajvégre(hajtőre sose!). Használhatsz még olajos hajvégápolót,de azt is csak a haj végeire. Ezeket azért írom,mert nekem durván széttört a hajam sajnos emiatt. Esetleg,ha van pénzed 2-3havonta fodrászhoz is mehetsz,hogy ne törjön tovább a hajad.
Ha olyan problémád van,amit leírtam,akkor ezzel pontosan az a baj,hogy nem levegőzik a fejbőr. Ilyenkor hülyeség ritkábban mosni,"mert úgy kevésbé zsírosodik". Ha mi ritkábban mosnánk,akkor sose kapna normálisan leveőt a fejbőrünk,hiszen ettől viszkét és emiatt van rakta az a réteges zsír réteg,amit semmilyen sampon nem old fel teljesen. Mivel rendesen nem levegőzik,ezért a hajad el kezdhet hullani is. Nekem kb. most egy év után kezdett kikopno a hajam egy kicsit két oldalt.
Nem megijeszteni akartalak csak segíteni,remélem sikerült valamennyire.:)
Nekem is ez a gond. Tele van a fejbőröm pattanászerű kiütésekkel. Akkor ez e miatt van?? Én wu2-t használok de igaziból semmit sem ér. Balzsamot is szoktam a végére tenni mert amugy meg nemm tudom kifesulni....
Rövidebb hajam van igy pár Havonta vágatok belole.
Mondjuk én nagyon sokat piszkálom a hajam. Vakarom a fejem, fogdosom, túrom stb. Valszeg ez sem tesz neki olyan jot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!