Roaccutan szedése után ugye tuti lehet gyerekem, és nem
lesz semmilyen későbbi probléma gyerektémában?
Figyelt kérdés
16/L vagyok, és a bőrgyógyászom írta fel, írnom sem kell miért, folytonos óriási gyulladt aknék, arcon, háton, dekoltázson, és ez már több mint 4 éve, és semmi sem segített. a mellékhatások közül egyértelműen az ijesztett meg a legjobban, hogy azután "egy ideig" nem lehet gyerekem. persze most még egyáltalán nem akarok, nem is érdekel ez a téma, se a szerelem stb, de attól félek, hogy mivan hogyha esetleg ettől sosem lehet gyerekem? a bőrgyógyász azt mondta hogy néhány hónap alatt kiürül, és nem okoz későbbi problémákat gyerektéren, de én eléggé aggódok, főleg, mert olvastam néhány rémtörténetet, hogy emiatt betiltották valahol, mert meddőséget okoz... nektek mi a véleményetek? félek elkezdeni szedni... ugye ezek csak rémtörténetek? vagy tényleg kockázatos?
2015. okt. 11. 23:16
1/9 anonim válasza:
Ne aggódj, én is szedtem anno s màsik 3 osztálytársnőm is, mégis mind anyák vagyunk. Egyébként ez az aggály bennem is felmerült annak idején.
2015. okt. 11. 23:56
2/9 anonim válasza:
Meddőséget nem okoz, de amíg ki nem ürül a szervezetből, magzatkárosító hatású lehet. Ez általában 2-3 hónap alatt megtörténik a szedés abbahagyása után, az orvosok általában 1 évet javasolnak. Az azért már elég biztos. Ez a része van alátámasztva kutatási eredményekkel, épp ezért alá is íratnak a szedés előtt egy nyilatkozatot, hogy ismered a kockázatokat és blabla.
Gondolom ilyen fiatalon még nem akarsz anya lenni, úgyhogy emiatt ne aggódj. Lehet sok más kellemetlen mellékhatása a gyógyszernek, inkább azokkal foglalkozz, a rendszeres labort semmiképp ne hanyagold el és akkor nem lesz semmi probléma. :)
2015. okt. 12. 11:23
3/9 anonim válasza:
Szia,én is több mint 1 éve szedem a gyógyszert,a kúra előtt nem is érdekelt semmi azon kívül,hogy szép legyen a bőröm.Nagyon kis dózisban szedem,azt mondták meglepődnének,ha lenne vmi baj.De most megijedtem,hogy mi van,ha beteg babam lesz,vagy meddőséget okoz.Mondták,hogy dehogys és online szülészt is kérdeztem mar erről,ő is megnyugtatott.Eleg szorongós és stresszes típus vagyok,sajnos minden rosszra gondolok.Szerencére nekem ez mar a finish.Neked sok sikert. 1 kommentelő,te írtad,hogy mar anyukák vagytok.Menyi idő telt el a gyógyszer szedése és a terhesség között.Illetve nem lett semmi hosszútávú hatása.Sajnos olvastam rémstorykat az interneten,nekem erre azt mondta az orvos,hogy nem szabad ezekre adni.Nagyon sokat jelentene,ha leírnád.Köszönöm :)
2015. dec. 26. 21:04
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:) utolsó azt elárulnád hogy neked mikortól kezdődött el a hatása? :S mert én már kb a kérdés után néhány nappal elkezdtem szedni, de még azóta sem látom hogy működne :S
2015. dec. 26. 22:18
5/9 anonim válasza:
Nekem szinte rögtön látszott a hatás.Kb 3-4 nap múlva elkezdett hámlani az arcom.A hátam eleg csúnya volt,most teljesen tökéletes,semmi nincs rajta. Az arcom nem volt olyan borzasztóan csúnya,mint amiket szoktam latni képeken,de mar tök régóta pattanásos volt.A kúra kezdése után pár hónappal a hajam se zsírosodott be.Tényleg csodaszer,ha elviseled a mellékhatasokat. :) sok sikert hozzá
2015. dec. 26. 22:43
6/9 anonim válasza:
Én a Roa-val kezdtem... durván aknés bőr stb. kb. 3 hónapig szedtem..
Aztán fogamzásgátló..
Most 28 éves vagyok, 4 éve hagytam abba a gyógyszert azóta nem jött meg. És ugye nem kell mondanom, így elég nehéz lenne teherbe esnem.. Szóval durván tönkre vágta a hormonháztartásom. Mindent bejártam. Most is kezelés alatt állok a 2015-ös évben megjött 3szor!!! De haladunk, mert eddig ennyiszer se.
Szóval nem azt mondom, hogy rád is ez vár. De én semmiképp se szedném a helyedbe. Pajzsmirigyet vizsgáltak?! Endokrinológus? Hormonrendszered?
Ha nekem valaki mondta volna, hogy ne szedjem ezeket, ma nem itt tartanék.
2016. jan. 20. 09:15
7/9 A kérdező kommentje:
hát már késő. már 3 hónapja szedem. nekem még normálisan rendszeresen megjön, és igazából semmilyen rossz mellékhatásától nem szenvedek annyira. tény egy kicsit kiszárad a szám, de helyette hetente egyszer kell csak hajatmosnom, és akkor is csak azért, hogy hát mégiscsak illik. igaz elég sok idő mire változást lehet látni.. én még csak most kezdek látni egy kis halvány reményt, mert eddig csak rosszabbodott a bőröm, de most elkezdett kitisztulni, egyedül a homlokomon jönnek ki folyton, nem is értem miért, az nem igazán volt problémás terület. de én még reménykedek, hogy tényleg teljesen meg fogja szüntetni a problémát. de köszönöm hogy leírtad! fontos hogy mindenki tudatában legyen mielőtt elkezdi, hogy könnyen ez történhezt! lehet velem is ez lesz, de én már bármit megteszek, csakhogy végre tükörbe tudjak nézni.:/
2016. jan. 20. 15:43
8/9 anonim válasza:
hát sajnálom, remélem nem jársz úgy mint én. Nekem se volt gond mikor elkezdtem szedni..
én is ezt mondtam, tini koromba, hogy bármit megtennék, és lehet én se hallgattam volna senkire, ha ezt igy leírja nekem. De most már azért ennyi idősen tudom, hogy nem szabadott volna. Azért külsőségek csak külsőségek, de hogy esetlegesen nem lehet gyerekem rossz belegondolni is, de ezt csak ennyi idősen látja be az ember!
Remélem nálad minden oks lesz! jó egészséget és szép bőrt kívánok :)
2016. jan. 20. 19:53
9/9 anonim válasza:
Hat ez hülyeség.Nekex valszeg a fogamzásgátló vágta tönkre a hormonháztartásod,mivel a Roa nem hormonkészítmény.Ha sokáig szeded a fogi gàtlót,akkor bizony lehet,hogy így jársz.En pl csak addig szedtem a gyógyszert,ameddig a roát is és nincs is semmi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!