Nagyon pattanásos vagyok?
Sok mindentől lehet. Bőrgyógyászhoz menj el!
"hogy ez lehet e az miatt,"
Így kell megfelelően leírni, megfogalmazni: "hogy lehet-e amiatt" :) Fontos a nyelvünk ismerete.
Nagyon fontos az, hogy milyen táplálkozást folytat az ember.
Jut beléd elég vitamin, ásványi anyag?
Mennyire feldolgozott kajákat eszel? (Sült, főtt, konzerv, mirelit, tartósítószer, stb.)
Például én nagyon tiszta ételeket szoktam enni és nem is szoktam pattanásos lenni, de azt megfigyeltem, hogy bizonyos ételeket nem "szeret" a testem. Ilyen például a napraforgó étolaj (természetesen hidegen sajtolt), napraforgó mag, szezámmag.
Érdekes módon ezek nekem a vércsoportom szerint is kerülendők.
Szerintem érdemes lenne megtudnod, hogy mi a vércsoportod és átnézni egy vércsoport szerinti étrenddel foglalkozó könyvet, próbáld ki az alapján a táplálkozást.
A saját példámmal élve: olívaolajból bármennyit ehetek, attól nem leszek pattanásos, de a napraforgó olajból kicsit is, ha fogyasztok, másnap már ott van a fejemen a ragya!
Mindenképpen ajánlott lenne szerintem tehát, amit fentebb írtam, de nagyon fontos a megfelelő vitamin, ásványi anyag, nyomelem bevitel is.
Tisztított vizet érdemes fogyasztani.
Otthon készült, tiszta ételeket lenne jó enned. Úgy értem, hogy olyan alapanyagokból készült kajákat, amik jó minőségűek. Gyorséttermi kaja kizárva. Nézz utána, hogy mit jelent ez: "junk food", azt nagyon kerülni kéne.
Nem tudom, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt eszel, de ezeket tényleg érdemes enni, egészséget is támogatják.
Elképzelhető, hogy nagyon át kellene alakítanod az étkezési szokásaidat, de 100%, hogy meglenne az eredménye.
Pl. én sem sokat vagyok napon, de nem szoktam pattanásos lenni - csak, ha nem tartom be, azt, hogy kerüljem azokat a bizonyos kajákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!