Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Festhetem hennával a hajam?

Festhetem hennával a hajam?

Figyelt kérdés
Semmit nem tudok a hennáról, de csupa jót hallok róla. Tavaly május óta festem a hajam DM-es cuccokkal, és azóta katasztrófa a hajam, plusz soha nem olyan színű, mint akarnám. A szín másodlagos lenne, de ha a hajam állaga se szép, úgy már végképp nem bírom. Szeretnék átállni, viszont a szabályokat nem ismerem: szabad hennázni DM-es termékkel festett hajon? Csak egycentis a lenövésem, de már egyik hajfesték se vonz. Egy szép vöröses színnel meg lennék elégedve, de igazából tényleg annyi a lényeg, hogy ne kelljen tovább roncsolnom a hajam... Szabad rámennem hennával vagy sem?
2015. szept. 6. 18:46
 1/2 anonim ***** válasza:
A henna nem kompatibilis más hajfestékekkel. Vagy legyél teljesen ősz, vagy ne legyenfesték a hajadon (maradvány). A hennával az a baj, hogy sok típust egyéb összetevőkkel össze kell keverni és sok órát (van amelyiket 7-8) a hajon hagyni, kkülönben nem fog be. Egyszer kaptunk viszonylag jó sötétbarnát, de utána legközelebb olyan típus nem volt, nekem a többi henna fajta nem fogta be a hajam.
2015. szept. 7. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólót sajnos nagyon sok mindenben ki kell javítanom:

" A henna nem kompatibilis más hajfestékekkel. Vagy legyél teljesen ősz, vagy ne legyenfesték a hajadon (maradvány)."

Téves, 3 hónapot ugyan vegyifestés után pihentetni kell, de utána hennázhatod. Nekem a fele hajam más színű volt mint a többi része mégis egységes lett.

"A hennával az a baj, hogy sok típust egyéb összetevőkkel össze kell keverni és sok órát (van amelyiket 7-8) a hajon hagyni, különben nem fog be."

Megint csak téves, a tiszta hennát semmivel (vízen kívül) nem kell keverni. Vannak gyárilag kevert hennák, amiket vagy növényekkel vagy kemikáliával előre kevernek, de azokat inkább ne nevezzük hennának, mert megtévesztő lehet. A sima henna vízzel való keverés után azonnal használható. Én többnyire 2 órán át hagyom a fejemen z eredmény tökéletes, próbáltam több órán át is, de ugyanaz lett a hatás. Sőt egyszer 1,5 órám volt, befogta akkor is.

" Egyszer kaptunk viszonylag jó sötétbarnát, de utána legközelebb olyan típus nem volt, nekem a többi henna fajta nem fogta be a hajam." Ha sötétbarna, akkor az nem henna, de persze lehet henna alapú festék indigóval stb-vel,de ez már csak megtévesztés. Amikor nem fogja be valaki haját annak több oka is lehet: nem tartott előtte jó pár hétig szilikonmentességet, mert ugye a szilikonnal borított hajat nem fogja be, avagy nem hennát használt csak henna alapú gyógynövény avagy vegyi keveréket.

Már elnézést a sok javításért, de 5 éve hennázom a hajam és gondoltam megosztom tapasztalataimat. :) Ne vedd kérlek sértésnek.

Kedves kérdező: szabad rámenned, de előtte várj 3 hónapot és közben szilikonmentességre térj át, mivel a henna nem hatol be a hajszálba csak befedi azt kívülről (ezért lesz mindenkinek az eredeti színétől függően más a hennázott hajszíne) ezért a szilikonnal borított hajszálat nem tudja rendesen, tartósan befogni.

De! nagyon gondold át, mivel a hennától többnyire csak lenövesztéssel tudsz megszabadulni, ami nagyon sok év. Valamint azért annyira nem fogja javítani a hajad állagát, mint ahogy ígérgetik :) De tény, hogy nem is roncsolja tovább. Valamint a színe is kiszámíthatatlan.

2015. szept. 7. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!