Irdatlan.Úr kérdése:
A párom elvégzett egy kétéves OKJ-s fodrásztanfolyamot, de szinte hozzá sem fértek a kliensekhez. Megtanult pár alapvágást, dauert, stb. , le is vizsgázott, de ez a tudás nem elég semmire. Hol és mennyiért lehet gyakorlati helyet találni?
Figyelt kérdés
2015. aug. 31. 10:39
1/4 anonim válasza:
Nyisson egy kisebb szalont (bnőm a saját udvarára nyitott) és szerezzen vendégeket, pl ismerősöket,kérje meg hogy ha tetszett a munka ,segíthetne azzal, hogy másoknak ajánlja, vagy ha megcsinált egy kisebb szalont, tegye ki Facebookra, írja oda, hogy kész a szalon, várja a vendégeket vagy hogy 20% vagy nem tudom mennyi kedvezmény, tegyen ki az elkészült frizukról képet, úgy az emberek is kedvet kapnak :) de ez csak egy ötlet..
2/4 anonim válasza:
Hogy nyitna szalont, ha kb nem is ért még hozzá másnak a hajához? Egyébként én elmennék fodrászsulikba, hogy ajánljanak oktatókat, vagy inkább nevesebb szalonokba a fodrásszal beszélnék (csak mesterfodrász vállalhat ilyet), hogy tudna e segíteni. Egyébként ez évente 200.000-500.000ftig terjed, de legalább csak veled foglalkozik.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, de pont az a gond, hogy elkérik a pénzt, viszont nem engedik a vendég közelébe, mert "bezavarja az intim szférát", ha meg ő visz saját modellt (ami egyébként csak alkalmilag oldható meg), akkor meg félórákat kell várni, amíg méltóztatik odajönni, ránézni, és villanásnyi tempóban megmutatni, hogy kell ezt. Tudjuk, hogy egy gyakornok főleg hajat söpör, festéket rak föl, stb. úgy, hogy a tanuló fizet havi 50.000-et kb., és nincs is ezzel baj, ha közben tanítják, de ilyen helyet eddig nem találtunk. Mivel közben is ennie kell, dolgozik, ezért heti két-három napra kéne egy olyan fodrász, aki odaengedi és mutatja, amit csinál. Létezik ilyen? Én egy panelház aljában működő, sok vendéget olcsón ellátó lakótelepi fodrászt képzelek el, akinél ez nem lenne tabu, de mindenre nyitottak vagyunk.
2015. szept. 1. 10:15
4/4 anonim válasza:
Olyanhoz menjetek, akinek volt mar tanulója, hogy legyen fogalma, tapasztalata arrol, hogy hogyan is kell tanítani. Menjetek be akkor szalonokba, kerdezzetek meg h vallalna e, es higy volt e mar tanulója, meg h mennyi az annyi, h legyen elkepzelesetek, aztán mar tudtok válogatni...illetve ahogy irtam, sulikban kerhettek ajánlásokat. Egyebkent ez nem tudom hogy fog működni a gyakorlatban papir szerint...?! Alkalmazottként felvesz, de te fizetsz magad utan mindent, plusz meg a segítségért a tobb százezret? Vagy tanulói jogviszonyban? Vagy feketén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!