Miért mondják, hogy a gyantával 3-4 hétig sima marad a bőr? Ez totál nem igaz.
úgy, hogy leborotválják.
télen, ősszel, amikor nem látszik annyira, akkor a nők is szőrösebbek. olyankor van hogy havonta 1x borotválom a lábam.
de tényleg gáz, amikor valaki intimgyantát kér, és közben már elég szőrös. az ilyennek mi értelme? csak pár napig lesz olyan, amilyet szeretne, vagy addig se.
meg a szemöldök... mikor eljut valaki kozmetikushoz, mert újra következik a szemöldökgyanta, addigra már sokszor totál igénytelen. én nem látom értelmét.
nem tartós, fájdalmas, ehhez képest meg drága.
Aki rendszeresen gyantát használ (vagy más módszerrel epillál) annak meggyengül a szőr újra termelése. Első alkalommal ez nem fog várt eredményt hozni, de pl aki már 7 évesen elkészült gyantázni, annak alig lesz szőrös a lába.
Én ritkán gyantázok, de 3 hetes simaságot ezzel is elérem. Akinek erősebb a szőre, annak gyorsabban kinőhet. Nagyon eltérő lehet egyénileg.
És nem fogok orvoshoz menni. Legalábbis ezzel nem. De a stílusod alapján ítélve most sikerült zöldebbé varázsolnom a bőr tónusodat...
Nem rosszindulatból írtam, hanem komolyan. Édesanyámnak is - aki 60 éves és szőke hajú, nagyon gyenge (volt) a szőrzete - kinő 1-1 kevés. És nekem sem az nő vissza pár nap múlva, ami hosszú volt, és legyantázták, hanem az, ami a gyantázáskor még nem nőtt ki, vagy nagyon apró volt, benőtt, beszakadt stb. Ezért (is) tartom elképzelhetetlennek, hogy valakinek 3 hét alatt 1 szőrszála sem nő ki.
A gyengülés nyilván alkat kérdése, de ha gyenge a szőr, és alig látszik, akkor is ott van sajnos.
Az egyik barátnőm rendszeresen gyantáztatott 16 éves korától kezdve, mindenhol. Most 28, intim tájékon szinte már csak pár szál szőre nő vissza, a lábán szintén, teljesen "kihaltak" a szőrtüszői kb. Nekem ez már kicsit sok, nem szeretném, ha örökre teljesen csupasz lenne pl az intim tájékom.
Én világ életben epiláltam a lábaim végig, az nálam bevált. 3-4 hét tényleg kamu, addigra nő vissza kb minden szőrszál egyforma hosszra, de az első szálak nekem olyan másfél hét után megjelennek. Azok nem zavarnak, mert gyengék, sajnos amúgy a borzasztó genetikám miatt erős, fekete szőröm volt kezdetben. Szóval nekem abból a szempontból jó az epilátor, vagy ha az nem lenne, akkor gyanta, mert az erős, dzsungel-szerű fekete szőröm mára vékonyabb, szőke lett.
Úgy oldom meg az egyenetlen növekedést, hogy mikor akkora, hogy teljesen le tudom tolni a lábaimról, akkor átmegyek rajta, aztán 2 nap múlva megint, addigra a pici szőrök is elég nagyra nőnek. Onnantól olyan másfél hét és megjelennek az első kis "pihék". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!