Kombinált, tágpórusú bőrre milyen alapozót ajánlanátok?
A legnagyobb bajom a tágpórus na meg néha a pattanás, eddig max factor cc krémet használtam, de ebben a nagy melegben kiemeli a pórusokat és kisebb pattikat okozott.
Nem használok mindennap alapozót, de amikor szeretnék akkor elvárnám h jól fedjen is :/
És ha tudtok jó fényvédőt (30 faktorosat) ami nem ragad, és jól lehet rá sminkelni szívesen utána olvasnék. :)
Fényvédő: Eucerin mattító, ez egy könnyű folyékony cucc, hamar beszívódik.
Tág pórusokra először primert tegyél, és utána alapozót.
Primer: TonyMoly
Alapozó: Bourjois 123
Nekem beváltak...
Bioderma Sébium Pore Refiner pórusösszehúzó, jelenleg ezt használom primernek (krémmánián sokan írták h nekik bevált)
Úgy néz ki h egyelőre nekem is. (habár csak pár napja használom de nagyon jól mattit)
a bioderma sébium pore refiner tényleg az egyik legjobb cucc.
a max factor cc krém amúgy elég jó fedésű, jobb mint némelyik alapozó. sajnos ebben a nagy melegben szerintem minden folyékony vagy krémes alapozó kiemeli a pórusokat.
a hab állagú alapozók (maybelline dream matte mousse) és a mineral, vagyis ásványi alapozók sem (yamuna, kell a púder!, bareminerals). én utóbbiakat kedvelem a legjobban nyáron, mert nagyon szépen mutatnak, mintha semmi nem lenne az arcomon, és nem folyik le a hőségben.
fényvédőből bírod a kémiait? az alábbi biodermák elég jók. [link]
csak mindig arra figyelj, hogy alkoholmenteset vegyél.
jó még az innisfree eco safety 35-ös és a kiss my face 30-as fényvédője is, de azt csak netről lehet rendelni.
az 1-es által írt termékeket (soliteint, mosakodókrém, catrice camouflage) azért nem ajánlanám neked, mert ezekben a termékekben vannak komedogén, vagyis pattanásképző összetevők, amik pl. a te bőrtípusodnál nem valami jó, ha nem akarsz kipattogni.
az eucerin fényvédőjének a 4. összetevője is ilyen, meg a 6. az alkohol, úgyhogy az sem a legjobb. én amúgy kipattogtam tőle régebben, amikor használtam.
Fhu köszi ezt a hosszú és lényegre törő választ. :D utána fogok olvasni a termékeknek.
Amúgy igazad lehet, hogy nyáron valószínűleg minden alapozó ilyen mert télen meg a 30fok alatti időben nem vettem észre h bele ülne a pórusokba, szóval nyáron nem ajánlott nekem ez a max factor, de a többi időszakban megállta a helyét.
Erről mi a véleményetek?
Én ezeket használom :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!