Pattanás utáni foltok ellen lézerkezelés?
először próbálkozz meg a kozmetikai hámlasztással vagy a mikrodermabrázióval, de akár magadnak otthonra is vehetsz 8-10%-os AHA savas hámlasztót, és kellő odafigyeléssel, szabályokat betartva heti 1-2-szer nyomatni. elég sokat tudnak ezektől a cuccoktól halványodni.
ha ezek után többre vágysz, akkor esztétikai bőrgyógyászatok honlapján nézelődj, vagy menj el konzultációra.
asszem ipl és co2-es lézer jó rá, de nem tudom 100%-ra.
kozmetikánként változó, valahol 5000 egy kezelés, valahol meg 10 000. amúgy olyan, hogy mechanikusan "csiszolják" le a felső, elhalt hámréteget, ettől lesznek a foltok halványabbak.
én 8%-os ahát és 10%-os c vitaminos szérumot használok, friss foltokra (sajnos minden hónapban kijön pár pattanás, aminek ott marad a helye), kell neki idő, akár egy hónap is, de nélkülük legalább fél évig virítanának a fejemen.
ha neked nem ilyen eredményes, akkor lehet, hogy tényleg a lézer lenne jó megoldás. egy ezzel foglalkozó orvos biztosan rögtön tudná, mi kellene a bőrödnek.
Akkor bőrgyógyászhoz menjek ezzel? Vagy milyen orvoshoz?
Egyébként erre a mikrodermabrázióra mennyi időközönként kellene menni? Mert mondjuk hetente 5-10000 ft azért nagyon durva...
És a lézeres kezelés mennyibe kerül és hány alkalommal kell rá menni?
A hegek lasan elhalványulnak de nem is ott kell megfogni ami már elmúlt és halványodik, hanem az úőj pattanásokat kell megelőzni. Nekem is tizenéves koromban tele volt az arcom hatalmas pattanásokkal és eleinte nem tudtam mit csinálni vele. mindent kipróbáltam ami itthon beszerezhető, orvoshoz jártam de semmi.
Amikor már úgy tűnt, hogy nincs megoldás, akkor a nagybátyám egyik tanítványa éppen arról beszélt, hogy talált valami kenőcsöt krémet ami szinte egycsapásra eltüntette a pattanásokat és nem is jön ki azóta egy sem. illetve ha akarna jönni, akkor megszűnteti még kifejlődés előtt. Na mondom, ilyent meg kell próbálni beszerezni, de nem volt egyszerű.
Itthon Magyarországon nem lehet kapni, ső a bőrgyógyászok nem is ismerik. Végül Olaszországból egy ismerős háziorvostól sikerült megszerezni egy kartonnal belőle. Az kb 15 évig ki is tartott, utána megint kértem és még 12 tubussal kaptam. Azóta már csak fél tubus van, ami soktítz éves, de még mindig hat, ha esetleg szükségem van egy kevésre. Igaz, már beszáradt és oliva olajjal hígítani kellett, hogy kinyomható legyen de a lényeg, még mindig használ, ha kell. Ez egy hihetetlen, szinte "csodaszer". Nem is tudom, miért nem lehet itthon beszerezni. Jó, nagyon hatásos.
Egyébként ez a Retin-A 0.05%-os krém.
Külföldi oldalakon keresztül meg lehet rendelni. Másik fórumban már írtam róla és valaki megrendelte és utána írt, hogy nagyon jól bevált, csak meg kell kintről rendelni. Az oldalt nem tudom melyik az, de erről van szó:
Ilyen a hatása:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!