Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valami módszert gyors hajnöves...

Vanda200212 kérdése:

Valami módszert gyors hajnövesztésre kenceficét?

Figyelt kérdés
sziasztok már egy éve meg szeretném növeszteni a hajam és kiváncsi vagyok hogy mit javasolnátok hogy kb nőjjön a hajam 3 hónap alatt 5,9 6 cm-ert. Tudom hogy idővel megnő és hogy genetikán múllik de biztosan van mód rá hogy kicsivel felgyorsítjam a hajam növekedésének folyamatát :)! Azt hallottam hogy fejbőrmasszázs is jót tesz a hajhagymáknak és beindítja a haj gyorsabb növekedését. :) bármien pakolás,hajpakolás vagy esetleg olajokkal mint példáúl a kókuszolaj vagy inkább a legismertebb hajnövesztő a ricinus olaj, sok jót de rosszat is hallottam rólla szeretném a véleményeteket kikérni saját véleményeteket erről és a tapasztalaitokat! Válaszotokat előrre is köszönöm! :)

2015. júl. 1. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen kencefice.

A fejmasszázs az jó, meg ha masszázs közben lógatod a fejed. Pl. lefekszel az ágyra és a széléről lelógatod és úgy masszírozod.

A ricinusolaj még mindig nem növeszti a hajat, csak puhítja, ettől nehezebben törik le és előbb lesz hosszú a haj, de hajnövesztő hatása még mindig nincs.

Az olajokkal a hajvégeket kell ápolni és nem fejbőrre kenni, mert kihullik tőle a haj.

2015. júl. 1. 18:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen én pont azt keztem el csinálni már egy hete :) nem tudom de a ricinusról több jót hallottam hogy nagyon megnő tőlle a haj attól függ kinek milyen a haja :) de azért köszi a válaszodat! :)
2015. júl. 1. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, a ricinustól azért TŰNIK úgy, MINTHA gyorsabban nőne, mert nehezíti a haj elkopását, letöredezését, így a haj előbb lesz hosszú. Viszont ezt bármelyik olajjal el lehet érni, csak a ricinus olcsó. De erre ugyanúgy jó az argán-, a kókusz- vagy a jojobaolaj is.

De senkinek nem fog havonta 5-6 centit nőni tőle a haja, ez csak egy internetes urban legend, mint az, hogy a borotválástól erősödik a szőr.

2015. júl. 1. 20:19
 4/7 BlueW(olf) válasza:
Ha már hajnövesztés. Én használom a ricinusolajat és a kókuszolajat is - általában szárazan masszírozom a fejbőrömbe, éppen annyit, amit be tud szívni, így nem is zsírosodik. Általában hajmosás után, és hagyom magától megszáradni. Plusz henna-indigó keverékkel festem a hajam, az is jót tesz neki. Ápolni lehet még használni a cassiat is, ez is segít nőni a hajnak és színtelen. Egyébként a szőr igenis erősödik ha vágják, másképp nem nézne ki így a lábam :D
2015. júl. 2. 10:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget majd kipróbálom! :)
2015. júl. 2. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:

BlueW(olf): A szőr nem erősödik, ha vágják, különben minden nő, aki borotválja magát rég majomemberré változott volna. Ha nem gyökerestől távolítod el, akkor csak kettévágod a szőr, vagyis levágod a bőr felett lévő elvékonyodott részét és értelemszerűen a bőr alatti vastagabb része fog kinőni, mivel minden szőrszál alapjáraton olyan, hogy a hegye kis vékonyka és lefele vastagszik. Ha a kis vékony hegyét levágod, akkor is csak úgy fog tűnni, mintha erősödne, pedig nem.

A szőrszálak maximális vastagsága genetikán múlik. Az, hogy a bőrfelszín fölött leszeded, semmilyen hatással nincs a szőrtüsző működésére. De ez egy teljesen egyértelmű dolog, szerintem...

2015. júl. 2. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:

itt van egy video, hajnövesztés:

https://www.youtube.com/watch?v=UBni1lOA8RU

blogok is vannak, ahol a növekedést fotóval illusztrálják:

2014:

[link]

2015:

[link]

Ricinusolaj:

[link]

vágatni azért kell, mert az dúsítja.

[link]

2015. júl. 8. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!