Hogy szőrtelenítsek intim területen?
Én is hasonló gondokkal küzdök, nekem eddig a veet cukorgyanta+a mini epilátor kombináció vált be a legjobban. A gyanta kiszedi a szőr nagyját, bár ha magadnak csinálod, lény mindig nagyon óvatos. (a veet gyantában van egy speciális spatula, ami kiírja, ha túl forró az anyag) Ha kozmetikushoz mész, akkor sokkal szebb eredményt kapsz, de drága, kissé kellemetlen, és sokat kell várni, hogy visszanőjön a szőr.
Most szereztem még be egy epilátor csomagot, amiben van egy mini, elemes, kifejezetten hónaljra/bikinivonalra ajánlott készülék, nagyon fájdalmas (bár a gyanta is az:D), de ha nincs sok szőr, akkor érdemes vele próbálkozni. Ehelyett persze lehet egy csipeszt is használni, bár úgy jóval lassabb a procedúra. Az előnye ennek a módszernek, hogy rövidebb szőrszálakat is ki tud tépni, és gazdaságos is.
Egy kevésbé agresszív módszer az elektromos borotva, ami pár mm-rel a bőr fölött vágja el a szőrt, így nincs irritáció, de nem is leszel 100%-ban sima tőle.
Egyik módszer sem tökéletes, és az év 365 napján csak akkor leszel szőrtelen, ha nagyon gyakran borotválod. Az epilátor és a gyanta tövestül távolítják el a szőrszálat, így egy idő után gyengül és esetleg világosodik is.
Nem tudom, hogy "működő" módszer-e, én magam soha nem próbáltam, de sokan hisznek abban, hogy fogyó Hold idején érdemes szőrteleníteni, mert így később világosabbak és vékonyabbak lesznek a szálak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!