Este mikor nyomkodjátok az arcotok? Lefekvés előtt közvetlenül, vagy korábban? (bővebben lenn)
Arra gondolok, hogyha nem lefekvés előtt nyomkodom magam, hanem órákkal előtte, szal akkor a bőröm nem tud pihenni, a homlokom addigra újra kiizzad, veríjtékezik.
Ergo hiába mostam meg az arcom rendesen fürdéskor, mert mikor lefekszem órákkal később, újra fénylik.
Este szerintem egyáltalán nem kellene nyomkodni... De nem a fent leírtak miatt, hanem azért, mert nem látod rendesen, hogy mit csinálasz. A legjobb mindig a természetes fény!
Hogy a kérdésre is válaszoljak: a nyomkodási helyeknek semmi köze az izzadáshoz, vagy a pihenéshez. A lényeg az, hogy a nyomkodás után minden esetben össze kell húzni a pórusokat! Egy megfelelő pakolással, vagy akár hideg vízzel. A pórusok összehúzása azért fontos, mert ha nyomkodás után nyitottak maradnak, akkor nyomkodási hegek (kráterszerű bőrhibák) alakulhatnak ki.
A kezelés helyes menete egyébként (nagy vonalakban): tisztítás(arctisztító tejjel vagy géllel, és tonikkal), bőrradír, gőzölés, nyomkodás, fertőtlenítés(pl. arctisztító tonikkal), pórusösszehúzás(pórusösszehúzó pakolással, hideg vízzel), nyugtatás(pl. aloe verás maszkkal).
Ha ezt megcsinálod reggel, este a szokásos módon letisztítod az arcodat, és lefekszel.
De ha reggel nyomkodod magad, mehetsz suliba munkába vörös pöttyökkel a fejeden. Egyébként szerintem az emberek 90%-a este csinálja.
De ez a hideg víz nekem új. Ez is jó tonik helyett?
A hideg víz pórusösszehúzásra jó, arctisztításra nem (mert nem szedi le a szennyeződéseket).
Egyébként szerintem a szombat reggel a legjobb nyomkodásra (persze akkor, ha utána nem tervezel programot)- így szombaton és vasárnap is tud regenerálódni a bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!