Hogyan tudnám jól bezselézni a hajam? :-)
Tüskésre akarom bezselézni, de amikor bezselézem sosem úgy áll ahogy kéne. Baloldalon van egy forgóm elől és ott nem tudom megcsinálni rendesen, továbbá ha mégis sikerül megcsinálnom sokszor nem is marad úgy. :-/
Amúgy Taft Stand Up Look-t használok. Ez mondjuk ebben a termékcsaládban inkább középes erősségtől lejjebb van. Lehet erősebbet kéne vennem? Kb. 3,5 cm-es hajam van...
Meg az is érdekel, hogy álltalánosságban van-e valami zselézési trükk? :-)
értem... közben nézelődtem fodrász témában írásokat/videókat és rájöttem, hogy vágástól is függ... bár azt nem értem, hogy mi az, hogy tincsesre vágás. Ezt elmagyaráznád?
amúgy 3.5cm-s hajra ha esetleg waxot használnák?
vagy egyáltalán milyen márkák vannak zselé/wax-ban ami jobb minőség? :-D
Tincsesre vágás: amikor felülről belenyírnak a hajba, ezáltal lesznek benne hosszabb és rövidebb szálak. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor fűrészfogat rajzolsz egy papírra. :) Az így vágott hajat sokkal könnyebb tüskésre igazítani.
A zseléből mindig kevés kell. Mikor kinyomod a tubusból a tenyeredbe (egy jó borsónyi elég), vizezd be a kezed, aztán a zselével együtt dörzsöld szét a kezedben, és ezzel az összemaszatolt kézzel kend át a hajad, túrj bele, igazgasd a hajvégeket tetszés szerint.
Hogy melyik fajtát? Én fodrász vagyok, professzionális terméket használok, amik több ezer forintba kerülnek tubusonként, viszont nagyon tartósak, mert kevés kell belőlük. Pl. ezt: [link]
Értem, köszi, azt hiszem értem :-)
Amúgy azt olvastam, hogy a wax jobb mint a zselé, mert nem annyira káros. Ez vajon igaz? Meg esetleg waxal is megoldható ez a frizura?
Már annyira nem akarom tüskésre, hanem valami ilyesmire bár nem is tudom ezt hogyan hívják :-)
Meg nekem egyenlőre picit kisebb a hajam. 4cm a max de inkább 3,5, de nem rusom, hogy pl. wax jobb lenne-e?
Igen, rövid a hajam viszont nem tincsesre lett levágva így nem tudom olyan jól beállítani. Valószínűleg ez a gond :-)
Asszem nézek videóra amik a tincses vágást mutatják. Igazából mostanában nem fodrászhoz szoktam menni, hanem itthon szoktuk megcsinálni :-) de eddig mindig le lett tolva pár centire aztán kész, de most picit növesztettem rajta aztán ilyesmi hajat akarok csinálni.
Meg akkor egy erre alkalmas wax-ot is kellene találnom...
Amúgy köszi a segítséget, esetleg ha akarsz ajánlani valamit, csak nyugodtan :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!