Szoláriumrol vélemény? Vkinek mellékhatások?
Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 10:37
1/9 anonim válasza:
Hát én elég ritkán szolizok mostanában csak 2hetente 1x és akkor is csokicsőbe megyek mivel az elvileg nem olyan káros,de hát ki tudja... nekem mellékhatása az, h naon kiszárad a bőröm, de ezt lehet ellensúlyozni krémekkel. Kisebb ráncokat is felfedeztem az arcomon, de azokat még akkor amikor heti 2x jártam, sztem az 'betett' a bőrömnek.
2/9 anonim válasza:
Igen,nekem is "betett a bőrömnek".Én soha többet nem megyek szoliba,saját bőrömön tapasztalom,milyen káros,pedig több mint fél éve nem járok már,mégse jön rendbe.(megöregedett)
3/9 anonim válasza:
Szia.En eleg sokat jartam szoliba kb ezelott ket evvel,rendszeresen heti 3alkalommal,es kb 2-3 even keresztul,most 27eves vagyok,rancos a szemem koruli bor:(,tele lettem anyajegyekkel,es rettenetesen felek h nehogy rakos legyek,mer van egy nagy anyajegy a hatamon,amit veszelyesnak talalok,lehet h le kene operaltassam.Szerintem nagyon nem jo a szoli:(
4/9 anonim válasza:
Hosszú távon valóban öregíti a bőrt...
Én tényleg nem viszem túlzásba a szolit, kb havi 2 alkalommal megyek... DE így is elég sok anyajegy kijött rajtam! :( Egy osztálytársam nagyon sűrűn szolizott, rajta még több anyajegy kijött... Szóval ez egy ilyen mellékhatás, ami nem biztos, hogy természetes, gondolkodom, hogy bőrgyógyászhoz megyek, nehogy elrákosodjon a bőröm. :S
5/9 anonim válasza:
Természetes, hogy ha szolizol több lesz az anyajegy, mivel a bőr a barnulással védekezik a sugárzás ellen legyen az napfény, vagy szoli. Az meg, h ráncosodik a bőrötök... nem kellene sajnálni a pénzt a jobb minőségű szolikrémekre, amik ápoló összetevőket tartalmaznak, és táplálják a bőrt, többek között nem is szárad ki. Ha pedig kétes anyajegyet fedezel fel magadon, akkor irány a bőrgyógyász. Én szoliban dolgozom, előtte is sokat szoliztam, de most is ugyanúgy odafigyelek a bőrömre, krémezek, naponta testápolózok, és ha bármi gyanús anyajegyet találok, megmutatom a bőrgyógyásznak, és levetetem. Ésszel kell szolizni, ennyi. Vagy lehetsz olyan mint a mentőautó...
6/9 anonim válasza:
Szia utolsó válaszoló!
A bőr nem egészséges védekezése az anyajegy, hanem festékhiba, ami közel sem természetes. Az egészséges az egyenletes barnulás.
7/9 anonim válasza:
Én nem sajnáltam a pénzt a krémekre se,meg a drágább bérletekre sem!Ja,és túlzásba se vittem a heti 1 alkalommal....mégis...Azért érdekes,hogy sok szolitúlaj mégis olyan mint a "mentő"...vajon mért?;)
8/9 anonim válasza:
kedves 23:02-es! nem azt írtam, hogy a bőr anyajegyekkel védekezik. hanem barnulással. De az anyajegy pigmentfolt (festékfolt)
9/9 anonim válasza:
A szolizást is okosan kell csinálni, mint mindent. Van olyan a neten, hogy szolirend, ami kiszámolja a bőrszínednek megfelelően, hogy mennnyit szabad szoliznod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!