Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Gyanta vagy epilátor fáj...

Torro Botond kérdése:

Gyanta vagy epilátor fáj jobban? (többi lent)

Figyelt kérdés

Még soha nem borotváltam a lábam és most már valamit kezdenem kéne vele de nem tudom mivel fáj kevésbé?

Kipróbáltam egy epilátort de az első pici csík után majdnem összesza*tam magam...Gyanta kevésbe fáj?És hogyan gyantázzak ha az a jobb?

2015. máj. 8. 18:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az epilátor jobban fáj és tovább is tart. A gyanta egyszerre szedi ki nagy területről a szőrt, így gyorsabban megvan, de az is fáj, ha a fájdalomküszöböd a béka segge alatt van.

A gyantázás technikájára meg keress rá a gugliban.

2015. máj. 8. 18:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én epillálok, de nem fáj egyáltalán. Hogy sokáig tart? Nekem nem igazán. Kb, mint a borotva. :D Eleinte azt hittem meghalok úgy fájt, éreztem minden egyes szőrszálat. De 3.-ra már szinte semmit.
2015. máj. 8. 18:39
 3/13 A kérdező kommentje:
A Fájdalomküszöböm körülbelül átlagos talán annál picit még jobb is de ettől az epilátortól kiráz a hideg...mindenképp kipróbálnék egy gyantát csak nem tudom hogy milyet és hogy hogyan.
2015. máj. 8. 18:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Mindkettő fáj, és hozzá is lehet szokni mindkettőhöz. Az epilátor pl az első alkalommal fáj nagyon, mert az összes szőrödet tépkedi vagy fél óráig majd. De következő alkalmakkor már csak a kinövő pár szálat kell kiszedni ami nem igazán fáj már. Gyanta esetében pedig mindig sok szőrt tépsz ki, szóval mindig eléggé fájni fog. És meg kell várni hogy kinőjön a szőr, szóval hetekig szőrösen kell járnod is.
2015. máj. 8. 18:41
 5/13 A kérdező kommentje:
És ha első alkalommal gyantázom aztán meg epilátorral szedem ki már a kisebb szálakat is akkor az úgy milyen?
2015. máj. 8. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor inkább először szedesd le kozmetikussal,mivel ő ért hozzá,így kevésbé lesz fájdalmas,és szerintem ha nem a legdrágább szalonba mész be,akkor az árban sincs nagy különbség,aztán utána próbálkozhatsz epilátorral:)

Egyébként nekem személy szerint a gyanta fájdalmasabb volt,mert képtelen voltam rájönni a technikájára.

hiába csináltam mindent úgy,ahogy a tájékoztató írta,nem szedte ki rendesen a szőrt+mivel a bőröm is érzékeny,teljesen kipirosodott/begyulladt a próbálkozástól.Az epilátort sokkal könnyebb használni(kezdőknek is,és ha kifeszíted a bőrt,szerintem kibírható(én még intim tájékon is ezt szoktam használni,megfelelő fertőtlenítés mellett természetesen:))

18/l

2015. máj. 8. 19:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Gyantazas sokkal jobb. Epilalas nagyon faj
2015. máj. 8. 19:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Amikor először használtam az epilátort, én is azt éreztem, hogy ez kínzásnak is elmegy. Egy idő elteltével aztán nem érzi az ember annyira fájdalmasnak. A másik lábon (vagy másik területen) elkezdve megint necces a helyzet. A gyanta azért jobb, mert rövid ideig fáj - persze az is rossz, de mire feleszmélsz, már túl is vagy rajta. (persze nekem kozmetikus csinálta a gyantázást)

Évek alatt az epiláláshoz hozzá lehet szokni, meg aztán idővel a szőrzet is gyengül-ritkul, már nem olyan vészes.

2015. máj. 8. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Én annyit azért hozzátennék, ha belevágsz az epilálásba, érdemes borotvával végig menni rajta utána, plusz bőrradírozni az elhalt hámsejteteket 2 naponta kb fürdésnél, mert könnyen benőnek a szőrszálak. És epilálás utáni napon érdemes testápolózni, nekem picit kiszárítja a bőröm.
2015. máj. 8. 22:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Meg puhít is a bőrön és könnyebben áttörnek az új szőrszálak. Mármint a testápoló. :D
2015. máj. 8. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!