Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kb fél éve nem volt vágva a...

Kb fél éve nem volt vágva a hajamból. Ideje lenne elmennem? Ti milyen gyakran jártok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy növesztem a hajam,szeretnék már szép hosszú hajkoronát viselni.

Az ombreért odavagyok, ezért kb egy éve alul szőkítve volt a hajam.

Ki is kezdte eléggé,akkori buta fejemmel nem ápoltam eléggé.Amikor csak sima samponnal mostam meg ahol szőkítve volt teljesen összegubancolódott, 2-3 centis darabok törtek le belőle és olyan volt mint a széna.Aztán mostanában elkezdtem használni egy jó olajat rá,Gerovitaltól. Azóta egyforma a hajam minősége alul is, de nem látok növekedést.

Ezt befolyásolja a szőkítés vagy csak én nm veszem észre?

Szerintetek mi a legjobb megoldás?

Menjek vágassam le a végéről a kopást?De akkor nem lesz ilyen szép ombre hatású,hisz nagyrésze le lesz vágva.

Vagy vágassam le és újra csináltassak ombret,de most festékkel és nem szőkítéssel, majd utána ápoljam jobban a hajam pakolásokkal?

Nagyon örülnék pár tanácsnak,ti hogyan csinálnátok?

18L

2015. máj. 5. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Az szőkítés mindenhogy tönkreteszi a hajat, bármit csinálsz vele. A felületi kezelések csak látszatmegoldások.

Nő az, csak a festés miatt szépen el is kopik a vége.

Vágasd le az ombret, mert az ígyis-úgyis el fog kopni meg le fog töredezni, amíg le nem nő teljesen, de ha nem vágatod le, akkor igénytelen, elvékonyodott és csúnya marad. Ha levágatod, akkor legalább egészséges lesz. Az ombret meg felejtsd el, mert ha megint csináltatsz, akkor a büdös életben nem lesz szép hosszú hajkoronád.

Egyébként én nem járok fodrászhoz, 2-3 havonta vágok magamnak a hajamból.

2015. máj. 5. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy a haj nem nő. Olyan van, hogy amennyit nő, annyi le is törik belőle, így nem látod a növekedést. Fél év szerintem sok, én 2-3 havonta vágatok a hajvégeimből. Mivel ennyi idő alatt nem töredezik nagyon, így csak 1-2 centiket kell levágni belőle, ami fel sem tűnik. A szőkítés nagyon ártalmas a hajnak, felejtsd el. Inkább festék. De amellett is használj jó minőségű hajápolókat: szilikonmentes natúr sampon és balzsam, bolti pakolás helyett olajok (kókusz, ricinus, argán stb.). A törött részeket mindenképp le kell vágni, azon segíteni nem lehet. Sajnos még nem találták fel azt a csodaszert, ami összeforrasztja a hajvégeket. De ha utána megfogadod amiket írtam, és vigyázol a hajadra, akkor nagyon szép hosszú, egészséges hajkoronád lesz :)

Én már évek óta így csinálom, és nagyon sokan dicsérik a derékig érő hajamat ;)

2015. máj. 5. 17:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Kedvesek vagytok!:)

Ha a szőkített,nagyon elkopott részt levágatom, utána festékkel csináltatok ombret,akkor is ennyire kikezdi a hajam?Vagy azzal tök jó lehet?

Most nagy dilemmában vagyok,mert hosszút is akarok,és omre is nagyon tetszik:(

2015. máj. 5. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A festék is kikezdi valamennyire, de messze nem olyan káros, mint a szőkítés. Nekem is festett a hajam, de mivel a festés mellett ápolom rendesen, nem teszi tönkre :)
2015. máj. 5. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!