Szilikonos vagy inkább szilikonmentes hajápolók?
Már 2x ombréztattam a hajam, és most fogok menni mégegyszer. Így most be akarok szerezni hajápolókat, hogy ne legyen száraz, töredezett a hajam. Már vettem szilikonmentes sampon és balzsamot is ami tényleg jó a hajamnak, viszont hajápoló, hővédő is szilikonmentes legyen? Vagy pont hogy jót tesz a hajnak?
És miért nem jók pl a szilikonos samponok? Káros a szervezetre?
jó kérdés, mert ugye a hővédőben a szilikon az, ami megvédi a hajadat.
ez elvileg szilionmentes hővédő, hogy tényleg jó-e, azt nem tudom. : D
én amúgy szilikonos dolgokat használok. pár éve próbálkoztam a szilikonmentessel, de borzasztó állapotba került a hajam. nekem kell a szilikon, mert az legalább védi a hajamat a töréstől.
állítólag lerakódik a hajon, ezért gyengíti, de gyakorlatilag minden egyes hajmosásnál lejön ez a réteg, és pont, hogy véd, mert bevonatot képez, ami miatt jobban ellenáll a külső behatásoknak. egyedül a caonatur sampon és balzsam vált be szilikonmentesből.
szerintem a szilikonmentes dolgok csak marketingfogás eredményei. de ez csak az én véleményem.
Mindenképp szilikonmentes!!!
Nekem a majdnem derékig érő hajam bánta meg, hogy nem törődtem vele, milyen samponnal mosom. Sokáig úgy voltam vele, hogy Garnier, Pantene stb. ezek biztos jók, mert márkásak stb. A hajam mégis töredezett, fénytelen volt, hiába kentem rá egy csomó vackot. Le kellett vágatnom.
Aztán áttértem a szilikonmentes hajápolókra. Eleinte valóban jobban kócolódik a haj, mert ahogy a szilikon réteg lejön róla, nincs ami "csúszóssá" tegye. Viszont így levegőhöz jut a hajad, mert pont az a baj a szilikonnal, hogy teljesen bevonja a hajszálakat, ezáltal nem tudnak lélegezni, ezért törnek. Viszont ahogy eltelt pár hónap, észrevettem a változást, a hajam sokkal egészségesebb lett, kevésbé töredezett, és most már maguk a hajszálaim fényesek, nem a műanyag réteg rajta :) Mostanra ismét derékig érő hajam van, de össze sem lehet hasonlítani a régivel. Viszont ennek csak akkor van értelme, ha minden hajápolódat lecseréled szilikonmentesre, mert a szilikon amit lemosol pl. egy mentes samponnal ugyanúgy rárakódik egy sima balzsamból.
Ja és szerezz be egy vaddisznószőr hajkefét fésüléshez ;)
a haj nem lélegzik, mivel nem élő anyag, és a szilikon, mint írtam, porózus, átjut rajta minden, a levegő, a hatóanyagok.
ettől függetlenül kinek a szilikonos, kinek a szilikonmentes ápolás jön be. de ne írjunk már tudománytalan butaságokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!