Mivel tudnam elerni, hogy gyorsabban nojon a hajam?
Ricinus olaj! Patikában beszerezhető, 1 dl kb. 400-500 forint (ez helyfüggő)
Én éjszakára szoktam bekenni vele a hajamat, folpackba és törölközőbe csavarom a fejemet, másnap pedig kimosom. De nappalra is felkenheted, ki hogy szereti, a lényeg hogy minimum 4 de legjobb ha 7-8 óráig nem mosod le.
Kicsit néha viszkethet tőle a fejbőröd, de kibírható.
Nekem alapjáraton lassan nő a hajam, sőt 2 éve történt, hogy a festett fekete hajamat vissza akartam varázsolni szőkére, ezért 3x lett leszívva. Ez az eljárás borzalmasan tönkreteszi a hajat, van olyan ismerősöm, akinek 10 centis darabokban töredezett utána a haja. Én viszont rögtön elkezdtem kezelgetni a vállig érő hajamat ricinussal és tojássárgája-olivaolaj-pakolással, és semmi baja nem lett! Ma már derékig ér és nagyon szép, nem töredezik, pedig vasalom, és rengetegen kérdezik, hogy mitől ilyen szép a hajvégem.
Csak ajánlani tudom, de van, akinek nem válik be, szerintem mindenképp próbáld ki! :)
Persze, én is kopasz fejjel írtam a kommentemet...
Ha utána olvasol, rengeteg dolgot találsz a ricinusos hajápolásról, de egyéni hogy ki miben hisz.
A patikában néha meg is szokták kérdezni, hogy hajápolásra kéred -e (ami alapján lehet következtetni, hogy tényleg való ilyesmire is), mert hashajtóként is használják egyesek.
Nem kell általánosítani pár ember alapján, aki mondjuk pont allergiás volt rá, vagy ricinussal a haján kezdte egy rossz fésüvel tépkedni a tincseit, esetleg összekeverte természetes hajhullással.
És a ricinus nem sűrű olaj, alapból is folyós, használathoz pedig még jobb, ha felmelegítjük, amitől olyan híg lesz, akár a víz. Sokféle olajt használnak szépségápolásra, pl. teafa olajt és kókuszolajt arcápolásra.
Google a barátunk, nyugodtan utána lehet nézni.
Ha meg valakinek nem válik be, előfordul, nem egyforma a bőrünk és a hajunk sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!