Mostanába igen pattanásos az arcom. Mi jó ez ellen?
Áh, a fogkrém semmit nem ér.
Vegyél patikában Spiritus Salicylatus-t. Ez egy szalicilsavas hámlasztó és szárító kis cucc, 5-600 Ft-ba kerül. Fülpálcikát márts bele és csak a pattanásaidat kend be.
Vigyázz, rohadtul büdös!!! Olyan fullasztóan, szóval ne nagyon szagolgasd.
én is használtam a spiritus salicylatus-t, sajnos. nem segített, csak szárított, hámlott tőle a bőröm, mert alkoholos a cucc, ami miatt még több zsírt termelt a bőröm, ami még több pattanást is jelentett. és persze iszonyat irritálta a bőrömet az alkohol, tiszta vörös lettem tőle.
pedig alkoholos alapozótól semmi gondom nem volt sosem.
ráadásul hiába van benne szalicil sav, ami jó pattanásokra, ugyanis ennek a cuccnak nem olyan a ph értéke, amelyen a szalicil tudna hámlasztani, tehát ez nem hámlasztó. (olyan értelemben igen, hogy hámlik a bőr tőle, de az igazi hámlasztó nem láthatóan hámlaszt...)
szóval én nem ajánlanám.
amit igen: akneroxid 5 krém, helyileg, pöttyözve a pattikra. gyógyszertárban kapható. benzoil peroxid van benne, ami a leghatátosabb akne ölő cucc.
ha sok a pattanásod akkor is használhatod, de akkor lehet, hogy érdemes elmenni dokihoz vele. valamint a BHA hámlasztó is nagyon hatásos pattanások ellen.
Ne kenj magadra olyan készítményeket,amik kiszárítják a bőröd,mert ettől csak ég több zsírt fog termelni.
Nekem sokat segített a cukros citromos bőrradír és a kávézaccos arcpakolás
Bőrradír:egy kis kristálycukorra csepegtess nehány csepp citromlevet(kb annyit hogy ellepje a cukrot)
Masszírozd bele a bőrödbe és hagyd rajta 1-2 percig,majd mosd le bő vízzel
Pakolás:egy kis kávézaccot keverj össze dióolajjal vagy olivaolajjal (de jó mézzel is)
Kend fel az arcodra ,hagyd rajta kb.5 percig aztán öblítsd le
Én egymás után szoktam megcsinálni, hetente 2-3-szor es nagyon sokat segített
Megéri kipróbálni
Nagyon remelem hogy tudtam segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!