Ha AHA és BHA hámlasztókat használok, muszáj mellette fényvédő krémet használnom, vagy elég csak nyáron? Nem napozok és szoláriumozok.14L
Értem. Akkor erősebbet veszek.
Egyébként az jó, ha az AHA-t minden nap, a BHA-t meg heti 3x használom, mindkettőt este (de nem egymás után, hanem pár órával később, mondjuk először a BHA-t, utána az AHA-t) és reggel a fényvédőt minden nap? A BHA-m 2%-os, az AHA nem tudom, de nem túl erős.
Hámlasztót nem szabad minden nap használni, maximum hetente egyszer és csak az egyiket, mert a folyamatos fölösleges hámlasztás elvékonyítja a bőrt és elgyengíti, hiperérzékennyé teszi. Szóval ha túlzásba viszed a végén nem lesz arcod (na jó, ez túlzás, de na).
A hámlasztó ugyanazt csinálja, mint egy bőrradír, leszedi a felső hámréteget. Bőrradírt sem szabad mindennap használni.
Nekem egy BHA hámlasztóm van, kéthetente egyszer használom, mert nagyon erős és ez is elég. Sajnos régen én is képes voltam szinte minden nap hámlasztani, szóval a fenti következmények tapasztalaton alapulnak. :(
Szerencsére azóta rendbejött az arcom, de nehogy ezt csináld te is.
Egyébként mindig bekenem magam, ha megyek valahova. Ha tudom, hogy itthon leszek, akkor nem. Amíg mérsékelt az UV, addig csak akkor használom, ha huzamosabb ideig kinn vagyok a napon, ha pl. csak a boltba megyek, akkor nem. De amikor már erős vagy nagyon erős az UV, akkor bekenem magam akkor is, ha csak 5 percet vagyok kinn.
nem ajánlott, KÖTELEZŐ, még télen is!
gondolj csak bele, ha hámlasztót használsz, az leoldja a legfelső hámréteget a bőrödről, ami védni tud az uv sugaraktól. ha ez a réteg vékonyodik, akár le is éghetsz még télen is. a hámlasztás komoly dolog, még akkor is, ha alacsony százalékosat használsz. az is előfordulhat, hogy ha hámlasztasz, de nem használsz fényvédőt, akkor a roncsolódott bőrrész nem most fog megjelenni, hanem pár év múlva egy májfolt formájában.
én azt ajánlom, hogy minél hamarabb menj egy gyógyszertárba, és kérj minimum 30-as, alkoholmentes fényvédőt, és csak utána kezdj hámlasztani.
hidd el, nem én veszem túl komolyan. : )
ja amúgy a másik válaszoló válaszát én pontosítanám.
mindenkinek más rendszeresség válik be a bha és az aha során. nekem rinocérosz bőröm van, akár minden nap is kenhetném bha-val, nem vagyok rá érzékeny. de csak heti 3-4-szer szoktam, aha-zni heti 1-2-szer, de az 8%-os. de eleinte azért ne kend sokat hogy szokja a bőröd az új hatóanyagot meg a dupla hámlasztást. : D
milyen bha-t vettél amúgy? : ) ajánlom a paula's choice szakértői cikkeit meg a szépségreceptek.hu oldalt hámlasztás témában, jól leírják a szabályokat. jobb az elővigyázatosság.
Nekem a kozmetikus azt mondta, hogy az AHA-t minden nap használjam, szóval ez fura...egy hónapja csinálom, és eddig semmi baja nem lett tőle a bőrömnek. Meg az ilyen hámlasztós oldalakon is azt írják, hogy naponta. Valószínűleg az enyém nem valami erős - az AHA -, egy 8%-osat azért nem használnék minden nap.
Az nagy baj, ha ma először kipróbálom a BHA-t, és AHA-t is használok, holnap veszek fényvédő krémet, aztán folytatom úgy, hogy BHA heti 2x, AHA meg minden nap? Most már nem tudom, mit csináljak.
hát a gyengébb százalékos ahát kenheted minden nap, főleg ha a kozmetikus is így ajánlotta. gondolom ebben olyan 1-2% lehet.
hát, ahogy gondolod, én várnék még egy napot. : D lehet kellett volna egy deluxe fényvédő is a paulától. : D
én asszem ezt venném a patikában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!