Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen fényvédők vannak...

Milyen fényvédők vannak arcra? Nektek melyikek jöttek be?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Keresgélek valami arcra is kenhető fényvédőt. Szeretnék egy viszonylag olcsó terméket venni. Úgy érzem, ezzel sokat kilőttem. :-) Eddig egy, babáknak tervezett fényvédőt találtam olcsón, ami arcra is kenhető, viszont az sokak szerint fehér nyomot hagy. Én pedig a reggeli felkenés után szeretnék egy minimális sminket is használni e fölé.

Ha ismertek ilyen terméket, örülnék, ha megosztanátok. :-)

2015. márc. 23. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:

krémmánián érdemes nézelődni.

fehér nyomot az hagy, ami fizikai fényvédő. ezekben cink oxid van, összetevők között látod, hogy van-e benne. babáknak való fényvédőben általában ez szokott lenni.

a kémiai fényvédő nem hagy fehér nyomot, viszont előfordulhat érzékenység. én sajnos ezt nem nagyon bírom általában, könnyezik tőle a szemem.

ami fontos, hogy a fényvédődben ne legyen alkohol, ha pattanásokra vagy hajlamos, akkor komedogén anyag sem. sőt, az illatanyagot is érdemes kerülni, mert fényérzékenyíthet. sajnos kevés az olyan, aminek nincs illata.

ami nekem nagyon bejött, az a paula's choice márkájú fényvédők, de ezek sajnos nem olcsók. weblapjukon meg tudod nézni őket, mintákat is lehet rendelni.

most rendeltem egyet amerikából, még nem érkezett meg, de nagyon dicsérik. kiss my face a márkája, és nagyon olcsó, van 200 és 400 ml-ben is. arcra-testre egyaránt használható. iherből rendeltem.

[link]

ami még nekem bejött, az az innisfree eco safety daily sunblock, ezt is rendelni kell, ebayről vettem. azért cseréltem le, mert illatos, pedig amúgy nagyon jó.

[link]

gyárt még fényvédőt a bioderma, la roche-posay, vichy is, de ezeket nem próbáltam. némelyik alkoholos, szóval érdemes megnézni a krémmániás adatlapjukat.

2015. márc. 23. 19:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. :-) Ismerem az oldalt, ott találtam a babáknak való fényvédőt. A Paula's Choice biztosan szuper márka, sok jót hallottam róla, viszont tényleg túl drága nekem.

Azt egyébként hogy érted, hogy kerüljük az alkoholokat? Mert pl. az Innisfree Eco Safety 3. összetevője is egy alkohol. :) Tényleg érdekel, az előző fényvédőmtől kipattogott a fejem, és nem jöttem rá, melyik alapanyag okozhatta.

Esetleg ázsiai fényvédőket ismersz? :)

2015. márc. 23. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:

a 3. összetevő a Butylene Glycol, de az nem alkohol. Behenyl Alcohol van benne, de az zsíralkohol, hidratáló anyag, nem "igazi" alkohol. szóval a zsíralkohol nem gáz, csak a denat. alcohol, alcohol, sd alcohol, bio alcohol meg ilyesmi néven lévők. főleg ha az első 7 összetevő egyike.

az innisfree amúgy koreai. : ) koreaiból próbáltam még a thefaceshop oil free-t és az etude house sunprise natural correctort, de ezek nekem fehér réteget hagynak.

etude house-ból ezeket szeretném majd kipróbálni:

[link]

[link]

milyen fényvédőd volt előzőleg?

2015. márc. 23. 21:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez volt, csak kicsit erősebb verzióban (ha jól emlékszem, meg sem találtam az összetevőit): [link]

Lehet egy jó fényvédős BB krém lesz a megoldás. :D

2015. márc. 23. 22:57
 5/7 anonim ***** válasza:

fú ezt a lancastert nem ismertem eddig.

azért a bb krém nem véd úgy sajnos, mint egy fényvédő. de ha annyira nem fontos a dolog, akkor jó a bb is. : D

2015. márc. 24. 00:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Eucerin mattítót használok, elég jó szerintem.
2015. márc. 24. 00:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá annyira (még), de egy ilyen időben még bízom az SPF30-as BB krémemben. :) Persze később tervezek minden nap fényvédőt használni. A lancaster meg megy a dekoltázsra, ott nem csinál bajt. :D
2015. márc. 24. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!