A BB krém milyen hatással van a pattanásokra? Nem lesz tőle több?
Ha érzékeny vagy valamelyik összetevőre, akkor lehet több pattanásod és bezsírosodhat a bőröd.
Ha nem vagy rá érzékeny, akkor semmilyen hatással.
attól függ, milyet veszel. : ) ha pattanásokra hajlamos vagy, érdemes megnézegetni krémmánián a kiszemelt krémek összetevőit. az összetevő neve utáni első szám a komedogén index, amiből sejthető, mennyire tömíti el a pórusokat. 5-ös a legmagasabb szám, ez tömíti el a legjobban. 3-as indexnél kisebb már nem nagyon okoz panaszokat, legalábbis nálam. az első 7 összetevőt érdemes nézni, a többit nem annyira, mert azokból már kevés van a krémben.
pl.:
itt a 2. helyen áll az ethylhexyl palmitate, ami 5-ből 4-es indexű, tehát nagy valószínűséggel pattanást fog okozni az arra hajlamos, zsíros-mitesszeres-pattanásos bőrön. ennél a krémnél ezt tanúsíthatom, mert én kiragyultam tőle, mint a fene. : D
de pl. itt van ez:
ebben a dimethicone 1-es, én ettől nem szoktam pattanásos lenni, szóval ezt merem ajánlani.
tehát így az indexek alapján jól ki lehet következtetni, hogy összetevők alapján mi lenne jó. : )
milyen bb-t szeretnél venni egyébként, mit néztél ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!