Valaki tippet a pattanásokra?
Az arcomon és a hát váll mellkhasomon is vannak tud valaki valamit jó tippet hogyan tüntessem el őket?
Most csak szappannal mosom minden nap, kellene vlaami más is a javuláshoz. Azt hallottam hogy a napozás segíthet de azt naptejjel vagy az nélkül kell a hatás elérése érdekében?(tudom kockázatos a naptej kihagyása)
Hogyha szappannal bekenem de nemmosom le az leszárítja őket?
kenj mindegyik pattanásra egy nagyon pici mentolos fogkrémet és hagyd rajta az estére.Reggel leszedheted.
ez majd kifogja szárítani.
nekem bejött.
sok-sok hozzá nem értő tipp...
először is, mit eszel? rossz étkezéstől, vagy ételintoleranciától is kijöhetnek pattanások. nekem pl. a tejtermékek okoznak.
nincs véletlen rossz fogad?
ne napozz, pláne ne szolizz, mert szárítja a bőrt, ami jó ötletnek tűnhet, mert eltűnnek a pattik, de a napsugárzás fokozza a gyulladást, szóval egy idő után több fog jönni, és a pattanásfoltokat az uv sugárzás jól bepigmentálja, szóval aztán meg azzal küszködhetsz...
érdemes lehet elmenni egy jó bőrgyógyászhoz, profin tud segíteni.
kívülről így kezeld:
felejtsd el a szappant, igazából egyik bőrnek sem ajánlott. vegyél egy gyengéd, illat-sls-alkoholmentes lemosót. balea ultra sensitive waschgel és a babylove ultra sensitive waschlotion tökéletes, dm-es cuccok.
kell egy problémamegoldó készítmény, mint pl. a benzoil peroid tartalmú krémek. eltávolítja a pattanást okozó baktériumokat. ilyen az akneroxid 5 krém, gyógyszertárban kapható. ez nagyon hatásos.
érdemes használnod egy jó hidratálót, ebben se legyen alkohol, vagy komedogén anyag, és jó, ha illatanyag sincs benne. ilyen: balea ultra sensitive nappali vagy éjszakai krém.
nappalra az akneroidhoz kötelező egy fényvédő, mert fényérzékenyít, és ez megvédi a pattifoltjaidat is, hogy ne égjenek bele a bőrödbe. bioderma, uriage, avene gyárt ilyet, gyógyszertári. alkoholtartalomra, komedogén összetevőkre itt is figyelj.
az otthoni kémiai hámlasztást is ajánlom, AHA és BHA hámlasztók nagy segítségedre lesznek. az AHA gyorsabban eltünteti a pattanás utáni piros hegeket, a BHA a mitesszerek mélyén lévő faggyút oldja, segíti a tisztulást, eltűnnek a mitesszerek. ehhez is kötelező a fényvédő. : ) a paula's choice webshopban találsz nagyon jó hámlasztókat, fényvédőt is.
de ha belső oka van, azt kell megszüntetni, mert akkor hiába kensz a bőrödre bármit, újra elő fognak jönni.
én ezeket a cuccokat használom, csak mensikor jön ki pár pattanás, sajnos ezt nem tudom kontrollálni. a bölcsességfogam és a tejtermékek fogyasztása is okozott gondot, ezeket kikezeltettem, elhagytam, sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!