Pattanások ellen, arc/háton lévő fehér pati?
Pattanás (tehát gyulladt, piros, a közepe fehér), vagy fehér comedo (mitesszer, de fehér, nincs gyulladás)?
A kettőt másképpen kell kezelni.
A pattanásra jó a teafa, szalicilsavak, BHA hámlasztás, feketeszappan, zöld tea külső-belsőleg, holt-tengeri szappanok, stb.
A fehér comedo-ra nem nagyon van megoldás, folyamatos radírozás, AHA savak. Ezek lényegesen mérsékelik a mennyiséget, de nem tüntetik el teljesen.
hát sima pattanás, mert van fehér..
és ezekre melyik a legjobb és hol kapható?
BHA hámlasztás-Paula's Choice, netről tudod rendelni a legjobb, ha tényleg pattanás, de ezek elég drága cuccok.
Kerüld a parfümöt, az alkoholt a piperéidben, mert ezek is irritálhaják a bőrt.
Radírozd a bőrfelületet, válts kíméletes lemosóra. A garnier-t dobd ki a p***ba, tele van irritatív összetevővel...
Mosdókenőcs-paikában kb 300Ft, Teafa-dm-es, nagyon sokáig elég.
Zöld tea-iszod is, + arctonikként
Fekete szappan, holt-tengeri szappan-drogériában, pár száz ft/db.
hú, és ezt mind használnom kellene?
zöld teát inni nem fogom, de akkor arclemosónak jó lesz
Nyilván nem kell mindet használni.
Én így csinálnám (és csináltam is, annó)
-feketeszappan lemosáshoz, minden este-reggel mosdókenőcs
-radírozás heti 3x-mosdókenőcs+cukor, vagy kávé(zacc)
-valamilyen krém+bele max. 1-2 csepp teafa
ez nem sok cucc, plusz árban sem egy nagy dolog: szappan 500, mosdókenőcs 300, kávé gondolom van otthon, meg krém is, teafa: 1000-de ez nagyon sokáig elég.
én szappant nem ajánlanék.
pattanásokra akneroxid lehoz mindent, a paulas choice bha savas hámlasztó is nagyon jó. én ezeket használom.
a szépségreceptek oldalon a tartalomjegyzékben szemezgess a pattanások kezeléséről, hatásos lesz, ha az alapján kezeled. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!