Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek használ majd...

Szerintetek használ majd korpa ellen? FONTOS!

Figyelt kérdés
olvastam a neten a detergens sulfuratum-ról,h korpa ellen hat és viszonylag az ára is jó(530ft recept nélkül). Nagyon korpás a fejbőröm,viszket,már mosás utáni 2.napon rettenetesen potyognak a korpadarabok belőle.Tudom h bőrgyógyászt javasoltok,de még nem áll módomba elmenni,mert külföldi vagyok,mostanába fogok munkába állni mint szoc.gondozó és ápoló,és fogok igényelni taj számot. E nélkül nem fogadnak az orvosok...Köszi a tanácsokat,véleményeket!
2015. febr. 26. 09:30
 1/4 anonim ***** válasza:
A fejbőröd száraz, vagy zsíros? (Beletapad a korpa a hajadba, a fejbőrödre, vagy simán kipotyog?) Ha száraz, akkor szedj B vitamint, igyál sok folyadékot, és próbáld ki a bébiknek szánt sampont. Nálam bevált. Viszont ha zsíros, akkor elszaporodtak a gombák és lehet tényleg meg kéne kérdezni egy dokit. Addig is vegyél kénes sampont, szerintem azt lehet kapni drogériában/herbáriában.
2015. febr. 26. 10:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszoló vagyok. Bocsi, lemaradt, hogy amit írtál sajnos nem ismerem. De megnézegettem a neten, abszolút vegyesek a válaszok, valakinek nagyon bevált, másnak egyáltalán nem.
2015. febr. 26. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
A leírt jelenséget nagy valószínűséggel a demodex szőrtüsző atka okozza, ami egyébként állítólag minden emberi fejbőrön ott van, csak egyes emberek érzékenyebben reagálnak rá. Töröld át a fejbőröd és az érintett területeket 70%-os alkohollal. Pár napra, vagy akár 1 hétre is megszünteti a viszketést, mert elpusztítja az atkákat. Sajnos lerakott petékből újra kikelnek az atkák, ezért meg kell ismételni a dolgot. Teljes kiirtás feltehetően nem érhető el, de gyakorlatilag tünetmentessé tehető. A ként tartalmazó samponok közel járnak a megoldáshoz, mert az atkák kitinpáncéljába beépül a kén és tönkreteszi a kitint, így pusztulnak el az atkák. A kénnek, mint rovarirtónak ez a hatásmechanizmusa. Sajnos ez a hatás lassú, ezért hatékonyabb az alkoholos bedörzsölés, mert azonnali hatást nyújt.
2015. febr. 26. 10:17
 4/4 A kérdező kommentje:
értem,köszi szépen...és zsîros korpám van.akkor pogyog ki ha megvakarom eete a fejem,reggel a tükörbe nézve meg megijedek magamtöl h már hullik és nagyon látszik... :(
2015. febr. 26. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!