Az argán olajat hogyan használjuk hajra?
Figyelt kérdés
Lehet, hajpakolásként is használni?
Milyen gyakran?
Az argán olaj növeszti is a hajat? (serkenti a hajnövekedést?)
Hajpakolás után samponnal meg kell mosni a hajat?
És még annyit, hogy a ricinusnál az argán jobb ugye?
Tudom sok kérdés, de segítsetek.
(hosszú hajú srác)
2015. febr. 21. 14:36
1/3 anonim válasza:
Az argán olaj tényleg egy nagyon értékes olaj, de nem mondhatni, hogy jobb a ricinusnál, mert pl ha növeszteni akarsz, a ricinus olaj jobb. Olyan vitaminok vannak benne, amik ha felszívódnak a fejbőrbe, serkentik a növekedést, és az esetek túlnyomó részében nagyon látványosan. Az argán olaj ezt nem tudja, viszont inkább a hajszálakon segít, hajvégápolónak szinte verhetetlen. Lehet hajpakolásként is használni, kézzel benedvesített hajra vidd fel, egyenletesen, nem kell túl sok belőle, bármeddig rajta hagyhatod. Meleg hatására könnyebben felszívódik, samponnal kell kimosni. Minden hajmosás előtt megcsinálhatod ezt. Ha viszont nem pakolásként, hanem hajvégápolóként szeretnéd használni, akkor naponta 2 db csepp (!) olajat eloszlatsz a tenyeredben, és bekened vele a végeket, némi gyakorlást igényel, de ha egyenletesen sikerül felvinni, 10 perc múlva nyoma sincs. És ezt is nedves hajra, mert úgy hatványozottan hamarabb szívódik be. És garantáltan megelőzi a töredezést. 4 évi tapasztalatból nekem ez jött le.
2/3 anonim válasza:
Hajmosás után, törölközőszáraz hajba belemasszírozod. Én nem szoktam a fejtőt. És ha beszárítom akkor néha kenek még rá hogy illatosabb legyen a hajam.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2015. febr. 24. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!