Ki találta ki, hogy a férfiaknak rövid hajuk legyen?
Figyelt kérdés
Régen ugye mindenki szakállas és hosszúhajú volt. Azt tudom, hogy Nagy Sándor levágatta a katonák szakállát praktikussági okokból. De mikortól lett divat a rövid haj? Szerintem az állhat a háttérben, hogy valami uralkodó vagy híres ember kopaszodni kezdett, és akkor kitalálta, hogy a rövid haj a menő, amit utánozni kezdtek.2015. febr. 20. 22:04
1/3 anonim válasza:
Az ókorban sem volt minden férfi hosszú hajú...
Amúgy szerintem alapvető praktikussági szempontból kezdték vágatni a hajukat, nyáron meleg van, meg ugyebár régen nem is tisztálkodtak annyira, főleg a katonák. A hosszú zsíros cafatok meg elég undorítóak lehettek.
2/3 anonim válasza:
Onnantól lett szokás hogy lett végre olyanalkalmatosság (kellően élles kés vagy olló) amivel lelehetett vágni.
Mert se vadászatnál, se háborúban nem jó a hosszú haj/szakáll. EZ, a praktikusság áll a dolog hátterében.
3/3 A kérdező kommentje:
De ha körülnézek egy középkori festményen, sokkal több szakállas vagy hosszú hajú férfit látok, mint manapság. Azután meg a felvilágosodásban jöttek azokkal az idétlen ősz parókákkal. Az kinek az ötlete volt? A huszadik században aztán hirtelen mindenki olyan jól borotvált lett, amíg nem jöttek a hippik.
2015. febr. 21. 00:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!