Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit használjak a száraz,...

Mit használjak a száraz, töredező hajamra?

Figyelt kérdés
Levágattam, de egy hónap után ugyanúgy törik, pedig növeszteni szeretném, mégis úgy néz ki, hogy vágathatom újra. A töve zsíros, és viszonylag rövid, ezért semmi olajos nem jöhet szóba, különben naponta moshatnám a 2-3 nap helyett. A gyógynövényes Helia-D töri, a Fructis töri, a Pantene Aqualight szintén kiszárítja, a lila Gliss Kur jó, de attól viszketek, a 7 olajos Gliss Kurtól másnap már teljesen lelapul. Használok balzsamot, de ha szárít a sampon, akkor hiába megpuhul, ugyanúgy törik, vagy inkább szakad. Egyébként mézes Garnier, és avokádó-karités Garnier balzsamom van (ez még a hajfestős korszakból, már nem használom, mert lelapítja a hajamat (már nem festett a hajam, azért rövid, mert a szőkített rész 80%-át már kivágattam belőle)). Van hajolajam is egyébként, szilikonmentes, ezt amlás kókuszolajjal keverve pakolásnak szoktam használni kb. fél napra, szigorúan csak mosás előtt, de nem sokat használ. Nem tudom mit tehetnék, szeretném megnöveszteni a hajam, de ha törik, nem tudom, viszont naponta sem szeretném mosni (pedig tartok tőle, hogy végül olaj tartalmú dolgokhoz kell nyúlnom, ha más nem hozza helyre).
2015. febr. 18. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Hmm, de miért lapul le minden készítménytől a hajad? A balzsamot is és az ilyen pakolásokat is csak a hajvégekre használod? Mert azt a tövére nem szabad, az olajos ápolókat sem, azok általában mind hajvégápolók. Ha így használod ezeket, akkor nem tudom mi lehet a gond. Hány éves vagy? Ha serdülőkorban vagy, lehet azért zsírosodik jobban a hajad.

Én az élesztős pakolást javaslom, vagy sima tojásssárgáját keverj össze egy kis étolajjal és azt kend a hajadra hajmosás előtt, szárazon, a hajad beszívja a tápanyagokat, aztán azt mosd le sima meleg vízzel és moss hajat a szokott módon. :)

Remélem segítettem! :)

22N

2015. febr. 18. 18:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Az olajos dolgoktól lapul le a hajam, és 5-6 centis hajnál nem úgy van az, hogy csak a végére raksz.. mert vagy az utolsó 1 centit pacsmagolod be, vagy oda is jut, ahova nem akarod, mert a bőrödre folyik, míg a fejeden van. Kb. állig érő hajtól tudnám megoldani, hogy csak a végére jusson balzsam, de nem nő meg addig, ha folyton letörik. Ami meg nem lapítja le a hajamat, az szárítja sajnos.
2015. febr. 18. 19:21
 3/3 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, már nem éppen tini, vegyes bőröm van, a fejbőröm, homlokom, orrom, állam, nyakam, vállam, hátam zsíros, a lábszáram, térdem, könyököm, kézfejem száraz, máshol normál. A hajam mióta az eszemet tudom, zsíros tövű, száraz végű, de azt nem gondoltam, hogy ha levágatom is törni fog a vége, és nem tudom visszanöveszteni, legfeljebb úgy, hogy hónapokig egy undi zsírcsomó lesz, hogy ne törjön le. Igazából azt reméltem, hogy olajtartalmú sampon és balzsam nélkül is menni fog, de már teljesen kétségbe vagyok esve, minden mástól kiszáradnak a hajvégeim :(
2015. febr. 18. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!