Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Zsíros típusú bőröm több...

Zsíros típusú bőröm több helyen hámlik. Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Alapjában véve zsíros bőröm van, pattanásokkal, de néhány helyen (leginkább a homlokomon, a szemöldökömnél, és a szám körül) hámlik a bőröm. Nem használok semmilyen szépségápolási terméket, sminkből pedig korrektort a bőrhibákra, az egészet pedig púderrel szoktam fixálni, illetve időnként alapozót is használok. Mit javasolnátok a problémám ellen? Én úgy gondolom, hidratáló krémet kellene vennem, de milyet? Szráaz vagy zsíros bőrre valót? És nem lesz a hidratáló krémtől még zsírosabb a bőr?

2015. febr. 16. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Meny orvoshoz.Lehet hogy betegség áll a háttérben.Ha tini vagy a hormonok miatt zsirosodsz és kialakulnak a pattanások.De a hámlás a palyzsmirigy hejtelen működésére,börrákra is utalhat.Emellett lehet alergiás reakció pl sminktöl (ha nemrég vettél uj arckozmetikai szert,pudert)attol lehet alergiás reakció.Ezt egy vagy több hatoanyag börbejutása válthatja ki (ez ojan mint másnak a mogyoro,gyogyszeralergia).
2015. febr. 16. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Púdert magában sose használj, a hidratáló pedig mindig alap kéne hogy legyen szerintem. Nekem is zsíros a bőröm, hidratálótól puhább, szebb lesz, nem zsírosabb. Eveline kecsketejes hidratálókat használok általában. És igyál több vizet.
2015. febr. 16. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:

arclemosót használsz? a sminket le kell mosni mindenképpen. hidratálnod kellene a bőröd, hogy ne legyen száras, hámló.

amit én ajánlok:

lemosó: babylove ultra sensitive waschlotion (dm)

hidratáló: balea ultra sensitive nappali hidratáló (dm)

pattanásokra: akneroxid 5% (gyógyszertári), de e mellé naptejet kell használni, szóval macerás a dolog. : (

az első kettőt mindenképp próbáld ki, ez a lemosó nem szárít, a krém nem zsírosít, mindenképp javulni fog a helyzet.

ha nincs olyan sok nagy gyulladt pattanásod, szerintem nem kell orvoshoz menni, de ha nem bírsz velük, akkor igen.

2015. febr. 16. 21:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, sminklemosó kendőt használok, Freshmaker márkájút.

2015. febr. 17. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!