Mit tanácsoltok? 17éves srác vagyok, borotválkozom, azonban borotválkozás után óhatatlanul is megjelennek a mitesszerek azután meg a pattanások= (arcesz nem segít ezen, amugy ELEKT. Borotva új 18ezres) Van valami krém? Vagy valami jól bevált tanács?
Gondolom nem régóta borotválkozol, majd megszokja a bőröd és el fog múlni.
Amúgy nekem akkor tűntek el a pattanásaim, amikor MINDEN krémet, meg egyéb dolgot kidobtam (csak borotvahabot használtam és vízzel mostam meg), és figyeltem hogy ne nyúljak az arcomhoz napközben, meg éjjel ne azon feküdjek, stb. (minél többször érsz hozzá, annál jobban begyulladnak a pattanások, és annál jobban látszódnak, igazából a gyulladt pattanás az ami zavaró). 20/F
szerintem az elsőnek nincs igaza - az én párom 27 éves,tehát már egy ideje borotválkozik - és ő is ezzel a problémával küzd,mint a kérdező.
Sajnos még neki sem sikerült találnia megoldást - próbált már többféle borotvát -elektromos, hagyományos, eldobható..., meg sokféle arcszeszt,balzsamot, de egyik se vált be...
bocsi az offért.
Helló!
Borotválkozás utáni krémet, arcszeszt, aftershave-et ne használjatok. Ilyenkor sérült bőr felszíne is, ezért csak rontana a sok kencefice a helyzeten.
Én Neogranormont szoktam használni borotválás után. Nekem bevált ( lány vagyok, de szerintem nálatok is működni fog).
Régi kérdés, véletlenül keveredtem ide. Írom a megoldást hátha valakinek még hasznos lesz.
Aftershafet meg a hasonló kenceficéket el kell felejteni. Ha érzékeny a bőr akkor a villanyborotvát is. Fiataloknak amúgy sem ajánlom mert nem elég erős a borosta hozzá.
Kell rendszeresíteni néhány kisméretű borotválkozós törölközőt. Egy tiszta száraz törcsit használsz arctörlőnek, ezt másra nem használod, kezet nem törölsz benne.
1. Alaposan megmosod az arcod, ha már tiszta megtörlöd.
2. Engedj jó forró vizet és áztass át egy kicsi törölközőt a csap alatt, jól csavard ki, majd bugyoláld be vele egy percre az arcod, kb amíg ki nem hűl tarsd rajta. Ez felpuhítja a szőrt, előkészíti a borotválkozásra.
3. Javaslom, hogy használj a gyenge minőségű flakonos habok helyett valamilyen borotvakrémet és borotvapamacsot, ez utóbbit lehetőleg borzszőrből ha érzékeny a bőröd, ugyanis az a legpuhább. Tehát készíts a pamaccsal egy kis tálkában a krémből egy kevés víz hozzáadásával kemény borotvahabot. Ha elsőre nem sikerül, ne keserd el. Majd először körkörös mozdulatokkal, végül a szőr növekedés irányával ellentétesen vid fel a habot az arcodra. Ez megemeli a szőrszálakat és úgy tartja, valamint a megfelelő sikosságot biztosítja, így könnyebben dolgozik majd a borotva. A kézzel felvitt flakonos hab nem látja el megfelelően a feladatot, habár a sikosságot az is biztosítja. Esetleg borotvaszappan is használható habképzésre gyakorlottabaknak, de kezdőknek inkább a krémet javasolom.
4. Felejtsd el a sokpengés borovákat, ha érzékeny a bőröd főleg. Használj cserélhetőpengés biztonsági borotvát. Kezdetnek kipróbálni az olcsó műanyag wilkinson is megteszi. Nem kell tőle félni, gyorsan rá lehet érezni a megfelelő mozdulatokra és hogy milyen szögben kell tartani. Száliránnyal megegyezően levágod a szőrt. Ha már elmúlt a bőrérzékenység és nagyon sima képet akarsz akkor lehet két körben is borotválkozni, tehát mégegyszer behabozod magad és mégegyszer áthúzod. Ez simább arcot biztosít mint az egykörös borotválkozás egy 5 pengéssel.
5. Ha kész vagy, akkor hidegvízzel lemosod az arcodat. Ez szolgál az aftershafeként. A hidegvíz nem tartalmaz semmilyen irritáló anyagot, és a hideg összehúzza a pórusokat, így az esetleges pontvérzések is gyorsan megszűnnek. Ha véletlenül megvágod magad, szoríts rá timsó tömböt, ez gyorsan elállitja a vérzést.
6. Megtörlöd az arcod egy tiszta száraz törölközővel, elmosod az eszközeidet és kész is vagy a szertartással.
7. Örülsz, hogy szebb a bőröd és elmúlt a borotválkozás utáni bőrérzékenységed amit a rossz minőségű hab, az érzékeny bőrre árult aftershave, a sokpengés borotva és a helytelen borotválkozás okozott.
A reggeli utálatos borotválkozás pedig így válik minőségi szertartássá ami elindítja a napot. Ha már egy életen keresztül a mindennapjaink része, akkor adjuk meg a módját. Ez jót fog tenni a lelkünknek is és a bőrünk is meghálálja. Az életet a minőségi pillanatok teszik jobbà, teljessebbé. Ezért ne igyunk vacak neszkávét, olcsó bort és whiskyt, ne együnk ízfokozókkal és adalékanyagokkal teli feldolgozott élelmiszereket és ezért ne használjuk flakonos habot és vacak eldobható borotvát.
43/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!