Van ebben a csodás országban egy olyan fodrász, aki tudja, mi a BALAYAGE technika és akinek még a kivitelezés is megy?
Legyetek szívesek, kíméljetek az ilyen válaszoktól: "ez ombre-festés, sokan tudják"... mert nem. Legutóbbi 3 (!!!) mesterfodrász (@) közül EGYNEK SEM sikerült megcsinálni. Várom az infókat. Segítsetek! :-) Még mindig bízom abban, hogy találok ilyen fodrászt. (A hajam: barna - arra az esetre, ha fodrász is reagálna érdemben.)
Előre is köszi a segítségeket! ;-)
Én fodrász vagyok, nem mester, és nem évek óta vagyok a szakmában. Én neten néztem bayalage technikát. Eddig egy szőke vendégemen használtam. Igazából napszita hatás, leheletnyi különbség, nem az összes hajveg festése mint az ombrenel.
White hair Salon csinál ilyet Pesten.
Köszi az ötletét, de épp a a WhiteHairben rontották el a hajam (az említett 3 alkalomból) egyszer úgy, hogy oda soha többé nem megyek.
Te hol dolgozol helyileg? Nem a mesterfodrászokhoz ragaszkodom amúgy, hanem ahhoz, aki ügyes! ;-)
Igaz, hogy én is javítottam ki ombrénak készült sima csíkos melírt - mert tény, hogy sok fodrász nem érez késztetést arra, hogy utánanézzen az aktuális trendeknek, új technikáknak -, de nem akarom elhinni, hogy mesterfodrász nem tudja, mi a balayage (max. ezen a néven nem ismeri)...
Az a legtisztább, ha az ember visz képet arról, amit szeretne, így nincs félreértés.
Ha festetlen a hajad, akkor egyszerűbben meg lehet oldani a dolgot, mintha festett, utóbbi esetben tovább tart a dolog - és emiatt drágább is.
Előző vagyok, még valami:
"Miben más a balayage melírozás?
A balayage a lehető legtermészetesebbnek ható melírozás-technika, mert a fodrász szabad kézzel festi meg a melírozandó tincseket, így az új színt a kiválasztott tincsre kevésbé rigorózus és formakövető, azaz természetesnek ható „napcsókolta” módon tudja felvinni.
Fólia használatakor ugyanis a fodrász sorról sorra dolgozik, mely a melírozás megjelenését nagyon szigorúvá és rendezetté teszi, de a balayage technika alkalmazásakor a fodrász szabadon dönthet, hogy az adott tincset mennyire emeli (világosítja) ki, így a végeredmény is jóval természetesebbnek hat majd."
Mivel a módszer nagy szabadságot ad a fodrásznak, biztos, hogy ahány szakember, annyiféle eredmény lesz ugyanannál a technikánál. Lehet, hogy nálad is ez a probléma?
Szia! Vittem fotót, egyértelműsítettem, mit is szeretnék, és mégsem sikerült megugrani egy 24.000 Ft-os melírozással azt, amit szerettem volna. Kb. a hajhossz felétől fésűs melírt csinált a kislány, akinél voltam, azt mondta: 4-5 alkalom után ombre-hatású lesz ez is, ez modernebb és jobb, mint amit én szeretnék.
Hidd el, hogy nem tudja, hogy kell csinálni a balayage-t. :-o Most (3 alkalom után) sírva tudnék fakadni az eredményen (FaceBookon is küldtem át neki fotót, hogy biztosan tudja, mit akarok). És végre még valaki, aki tudja, hogy a kettő tök más (sőt többféle melírozási - világosítási technika van). De nem tudják, mi a különbség, nem tudnak igazodni a vendég kéréséhez! Megőrülök ettől! Mutasson valaki nekem egy ügyes fodrászt, aki meghallgat! megcsinálja! - engem az sem érdekel, ha az ország másik felében van! :-)
De amúgy köszi az érdembeni hozzászólást! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!