Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mindegy, hány %-os oxit...

Mindegy, hány %-os oxit használok?

Figyelt kérdés

Ugye ha az ember természetes hajszínre visz fel festéket, lényeges, hogy milyen oxit használ. De ha elvileg a festett hajon nem lehet világosítani, az oxi max már csak a lenövésen tud változtatni, igaz? Tehát ha nekem 6-os színmélységű vörös hajam van (festett), feleslegesen futok neki 9%-os oxival kevert rézvörössel, mert sehogy se lesz 7-es mélységű?

Nektek mik a tapasztalataitok? Nem akarok rikító hajtöveket, de szeretnék végre a közelébe kerülni a kívánt színnek. Eddig DM-ben kapható festékekkel próbálkoztam, és bár 4 hónapja 7-essel van festve a hajam, még a hajtöveim se térnek el a hajhosszomtól. Szóval teljesen tanácstalan vagyok az oxikat illetően.

2015. jan. 25. 00:23
 1/10 A kérdező kommentje:
Lemaradt, hogy korábban még 6-os színmélységgel voltam festve, de 4 hónapja már 7-essel vagyok festve, és semmi különbség...
2015. jan. 25. 00:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Mármint semmi különbség hajtő és hajhossz között színileg.
2015. jan. 25. 00:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy nem elég erős az oxi, azért sötétebb a töve? A festett is világosodhat idővel ha kopik, amire azért a vörös hajlamos. Vörössel festem amúgy én is, ilyenkor télen sokkal sötétebb mint nyáron pedig ugyanazt a festéket használom évek óta (9%-os oxival, a 6% nekem kevés, bár jobb lenne valami a kettő között).
2015. jan. 25. 00:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, milyen oxi van benne, mert ez dm-es festék. Nyáron nekem is jobb volt, de most nagyon ocsmány művörös. És a 9es oxitól nem rikít a szín?
2015. jan. 25. 02:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a dobozt amiben a fehér cucc van, azon valahol szerepelni szokott hogy hányas, bár volt már olyan amin nem találtam meg. Ha magadnak választod, attól függően kellene választani hogy mennyi a különbség a saját hajszíned meg a festék között. Szerintem a drogériásakat barnára lövik be, tehát ha világosabb a hajad kevesebb is elég, ha meg nagyon sötét akkor talán erősebb kéne.

Viszont a festett részre nem nagyon tudok mit mondani sajnos. Konkrétan milyen festéket használsz?

2015. jan. 25. 13:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Perfect Mousse-t, 778-as szín, ammóniamentes - a hajtövemet be se fogja. A dobozon répavörös nőci van, de az eredmény sötétebb, pirosasabb szín, szóval pont olyan, amilyenre nem vágyik az, aki rézvörös festéket vesz.

Leszedem majd a jövő hét folyamán aszkorbinsavas pakolással, aztán meglátjuk, mi lesz... Kopva egyébként egész világos, már talán 7-es színmélységnek is mondható. Viszont a Londa Professional 7/43-at néztem ki élőben, de amikor a neten rákerestem, ahány kép, annyiféle árnyalatban mutatja ezt a tincsmintát, szóval már fogalmam sincs, mit kéne várnom tőle... Valami megbízható szín kéne, szép vöröset szeretnék, nem valami vörösfényű barnát.

2015. jan. 25. 14:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez pont az a kategória szerintem ami mindkettő lehet (6, 9). Arra tisztán emlékszem, hogy ez a festék [link] 6%-os, és elég hasonló a színe. Sajnos már nem emlékszem mit vettem utoljára, én pont 9-ról akartam 6-ra váltani, nem ezt vettem végül de nagyon hasonló színűt, szintén 6-ost, és volt egy sáv a hajamban ami pirosas lett (talán nem kevertem el rendesen vagy valami)... de hajlok rá hogy kevés volt az oxi :(. Érdemes lenne belenézni a régi festéked dobozába az üzletben, és ha tényleg 6-os volt, akkor inkább keresni egy 9-est. Többedik festésre biztosan világosodni fog a többi része is a hajadnak, az enyém szokott. Viszont érdemes kivárni a 6 hetet.
2015. jan. 25. 16:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Á, háromhetes a festésem, de már undorító a lenövésem, mert ugye a töveket be se fogta a festék. Nem csak az oxit akarom leváltani, hanem magát a festéket is. Eleve habállagú, szóval nem tudom, lehetne-e egyáltalán más fajta oxival keverni. De mindegy, erről a fajtáról le akarok már tenni, mert igénytelennek érzem magam még frissen festve is.

Holnap este lekoptatom a jelenlegit, és meglátom, milyen lesz az eredmény. De szerintem 9-es oxit fogok rendelni, nem akarok sötét hajat, rosszul érzem vele magam, még a 6-os is nagyon határeset.

2015. jan. 25. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Világosabb színnel még feltűnőbb a lenövés :(. Én azért akartam 6-osra váltani mert egy tenyérnyi helyen nagyon elvékonyodott a hajam a 9-estől, persze nem azonnal, évekig festettem kb 4 hetente. Most egyszer használtam ezt a 6-ost de azt hiszem maradok a 9-esnél és megpróbálom ritkábban festeni + szigorúan betartani a hatóidőt + jó sokáig rajtahagyni a balzsamot.

Esetleg erre vess még egy pillantást, igaz oxiról nincs szó de azért érdekes

[link]

2015. jan. 25. 19:09
 10/10 A kérdező kommentje:

Láttam ezt a cikket, de nem nagy segítség, tekintve, hogy ő leszivatta a haját, meg neki rövid is nagyon, szóval "nem gond", ha tönkreteszi, mert úgyis havonta vágatja kb. De én szeretnék leszokni a Dm-es festékekről, bár bevallom, azzal a Kolestonnal szemezek néha, csak nem akarom, hogy barna legyek tőle.

Egyébként megcsináltam hétfőn a festékkoptatást, és most tök világos vörös a hajam, 7-es.

2015. jan. 28. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!