Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Most ez seborrhea vagy valami...

Most ez seborrhea vagy valami más?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan gondom van hogy már vagy 2 éve abban a tudatban élek hogy seborrheám van (arcon - leginkább orr környéke és két szemöldök között meg néha homlok).

A bőrgyógyász csak egy gyógyszertárban összeállítandó krémet írt fel, de sosem mondták hogy mi a bajom konkrétan, csak valahogy én a netről kitaláltam hogy seborrhea, és félévente mikor megyek új receptet kérni (annyi idő a szavatossága), akkor mindig úgy kérem, hogy seborrhea, de nem mondták még sosem hogy nem az, de azt sem hogy az.

A helyzet az hogy bár valamit segít a krém de nem eleget. Így la roche posay kerium ds-t használok vele felváltva, és néha megpróbálok a neten keresni plusz tippeket, de mindenhol azt látom hogy a seborrhea elvileg vörös és zsíros bőrrel jár.

Az orrom körül egy picit mintha pirosas lenne, de maga az orrom nem és nem is zsíros a bőröm. Az egész arcom száraz, mindig arckrémeznem kell, már egy sima arcmosás is teljesen kiszárítja (a vizünk is elég kemény), arclemosóból csak olyat használok amihez nem kell víz, arcradír meg még több hámlást okoz, így egy vichy márkát még megpróbálok és ha az sem jó, akkor max havi egyszer tudok radírozni utána meg egy rakat hidratáló krém.

Szóval hámlás van, de más nincs. A hámlás leginkább akkor látszik ha felteszek alapozót (néha anélkül is). Tudom, hogy nem kéne sminkelni de aki körülnéz a világban az nagyon jól tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű, úgyhogy most ne ez legyen a probléma tárgya.

A kérdésem az, hogy kezeljem-e a problémámat továbbra is seborrheaként attól függetlenül hogy a két másik nagy tünete nincs meg nálam, vagy ez valami más lehet?

2015. jan. 1. 20:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy demodex szőrtüsző atka okozza a leírtakat. Próbáld meg naponta egyszer 70%-os alkohollal áttörölni az érintett területeket. E biztosíthatja, hogy az élő atkák elpusztulnak, és a petékből újonnan kikeltek is. Az orvos nyilván nem készített bőrkaparékból kenetet és nem vizsgálta meg mikroszkóp alatt.
2015. jan. 1. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Kizárt dolog, hogy én alkoholt teszek az arcbőrömre. Javítani akarok rajta, nem rontani.
2015. jan. 1. 20:58
 3/3 anonim válasza:
Holt-tengeri só szerintem segítene.Lehet furán hangzik, de nekem és másoknak is ez szüntette meg a seborrhea-t és más bőrproblémát.
2015. máj. 14. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!