Ricinus olaj szemöldökre?
Én a szempillámra kenem már egy éve kb és nagyon szépen megnőttek, plusz csomó új szál nőtt. Egyszer felkentem a szemöldökömre is, és úgy megnövesztette hogy vágnom kell azóta. Hajra is nagyon jó!
Tényleg hatásos, de idő mire megjön az eredmény, van akinek hamarabb van akinek később:)
20L
Utolsó válaszoló, te próbáltad már, vagy csak ez a véleményed?
Az nem igaz, hogy nem jó semmire, mert nekem baromi ó szempillákat csinál, és a haj is és a szemöldök is gyorsabban nő tőle.
De nagyon sokat vannak így, jó pár luxus terméket lealáz...
Lehet,hogy csak te használtad rosszul.
Hidd el, hogy jól használtam! Nem kevés ideig pepecselgettem vele, hogy kenegessem vele a hajam. És nem vicc, soha nem hullott még annyira, mint akkor. És természetesen a hajam sem nőtt gyorsabban tőle. Azóta olíva olajat használok erre a célra, mivel az nem olyan sűrű és értékes vitaminok vannak benne. És az olíva olajjal hajhullási problémám nincs. Az meg, hogy valami gyorsítja a hajnövekedést....régen bedőltem sok mindennek, vagyonokat költöttem vitaminokra, hajszeszekre, ilyen-olyan kecékre, de végül beláttam, hogy a hajunk növekedésének gyorsítását nem érhetjük el semmivel. Genetika, hogy kinek mennyit nő. Az átlagos hajnövekedést ilyen olajokkal nem gyorsíthatjuk fel. Az már egy másik dolog, hogy a hajnak nagyon jót tesz a kókuszolaj, az argán olaj, az olíva olajos hajpakolás, ami mélyen hidratálja, erősíti a hajszálakat, ezért nem törnek le, ergo ha a vége nem töredezik, akkor úgy vesszük észre, hogy jéé......gyorsabban nő a hajunk. Holott a lenövést kell figyelembe venni, hogy nem nő az gyorsabban, csupán ha nem törik le a vége, vagy ahol épp meggondolja magát, akkor igen, mondhatjuk hogy gyorsabban megfog nőni a haj. De a ricinusolaj egyrészt nem is tartalmazza azokat a vitaminokat, mint az előbb felsorolt olajak, ráadásul nagyon sűrű is. Nem jó választás ezzel ápolni a hajunkat. Legjobb az argán és a kókuszolaj, de az olíva is csodás. Vagy keverve is használhatjuk.
És igen, használtam már szempillán is a ricinust, pont azért választottam a ricinust, mivel az töményebb olaj, így nem fut bele a szemembe. 3 hónapig kentem vele szorgalmasan minden másnap este, de semmi változás nem történt. Tény, hogy szerintem jó volt neki, hogy ápolom vele a sok szempillaspirál miatt, de ennyit. Akinek kicsi a szempillája, rövidek, akkor bele kell törődni, nincsenek szuper növesztő dolgok. A szempillaspirálok között kell válogatni, megtalálni a megfelelőt. És lehetőleg 2-3 fajta spirált is használni. Legyen olyan ami dúsító, aztán ami hosszabbító, mindegyiket 1-1 rétegben felvinni, szükség esetén 2 rétegben, de ne úgy nézzenek ki mint a póklábak. Ha megtaláljuk a megfelelő szempillaspirálokat, azokkal olyan eredményt lehet elérni, hogy nem fogtok ilyesmin agyalni, hogy miként növeszthetem meg a szempillám. Ami lehetetlen.
A szemöldök meg egy olyan dolog....hogy ez is genetika, emberfüggő dolog. Ezért nem szabad agyonra szedni. El kell dönteni, hogy mi az ami az arcformánkhoz illik, mi az amit kilehet hozni belőle, mi tetszik nekünk, de vigyázni kell a túlszedésével. Vannak kísérletező emberek, akik túlszedték anno, s azon a ponton soha nem nőtt vissza neki. Számtalan emberrel előfordult már ez! Ez sajnos egy ilyen dolog, hogy ez benne van a pakliban. Aztán már késő gondolkodni, hogy hogy növesszem vissza. Aki erre hajlamos, az kenegetheti akármivel. Bárcsak egyéb testrészeinken fordulna ez elő, de olyat még sose hallottam, hogy a lábon gyantázás után foltokban nem nőtt ki senkinek. A szemöldök viszont kényes ilyen téren.
Első válaszoló vagyok.
A ricinus nem kamu, csak éppen van aki érzékeny rá vagy nem megfelelően alkalmazza. Van igen, akinek eleinte pont hogy hullik a haja, esetleg ha sokáig hagyja fent vagy hirtelen túl sok kerül be a bőrbe akkor válthat ki ilyen tüneteket, de nekem is és sok ismerősömnek bevált, és miért hazudnék?
Állandóan kérdezgetik az emberek, hogy műszempillám van e, mert akkora és olyan dús mióta használom!
És soha nem gyulladt be tőle. Anyukámnak tetovált a szemöldöke, és el kezdte kenni, és hosszú idő után először újra ki nőtt neki végig szőr... neki persze kicsit hosszabb időbe telt.
Érdekes, mert nagyon ritka az akinek begyullad tőle bármije is...
Én mindig adagokban veszem a gyógyszertárban és amennyire olcsó ahhoz képest aranyat ér!
Sajnálom azokat akik rosszul használják esetleg nem hagynak neki elég időt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!